Ριζότο με μανιτάρια, μπέικον και τυρί μετσοβόνε

Ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος ετοιμάζει για τη Ραδιοτηλεόραση πεντανόστιμο ριζότο με μανιτάρια, μπέικον και τυρί μετσοβόνε -ένα κλασικό ιταλικό πιάτο “πειραγμένο” από τον chef μας, για να υπηρετήσει τις γεύσεις του Έλληνα…

Υλικά

  • 150 γραμμ. μανιτάρια διάφορα (καφέ, πλευρώτους, λευκά, shimeji)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 50 γραμμ. μπέικον κομμένο σε κύβους ή ψιλοκομμένο
  • 160 γραμμ. ρύζι arborio
  • 450 ml ζωμός κότας, ζεστός
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γραμμ. βούτυρο παγωμένο
  • 50 γραμμ. τυρί μετσοβόνε, τριμμένο
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια (αν χρειάζεται) και τα κόβουμε σε φέτες.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ανοιχτό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2’.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γίνει διάφανο το ρύζι σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον για 4-5΄.
  5. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτουμε το ρύζι και λίγο λίγο τον ζεστό ζωμό, μέχρι να τον τραβήξει όλο. Ανακατεύουμε διαρκώς.
  7. Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο, το τυρί και το φρέσκο πιπέρι.
  8. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

Tip:

Αν θέλουμε το ριζότο μας ακόμα πιο χυλωμένο, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη κρέμα γάλακτος στο τέλος, ή κρέμα τυριού.


**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και παράλ-ληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ, το rockyourlife.gr ενώ συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender.
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων.
Είναι επίσης μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards.
Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (μεταξύ αυτών ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το Crowne Plaza και το Πεντελικόν).

Ριζότο με μανιτάρια, μπέικον και τυρί μετσοβόνε
Ριζότο με μανιτάρια, μπέικον και τυρί μετσοβόνε. Από τον chef Κωνσταντίνο Κωβαίο
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος