16η Εβδομάδα Ιταλικής Γλώσσας στον Κόσμο

Στην ιταλική δημιουργικότητα και στα σήματά της, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της μόδας και του design, είναι αφιερωμένη η 16η Εβδομάδα της Ιταλικής Γλώσσας στον Κόσμο, που διεξάγεται από 17 έως 23 Οκτωβρίου 2016.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας, αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται -υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα- η διοργάνωση Viva Italia, μέσα από την οποία οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιταλικά προϊόντα και το ιταλικό ντιζάιν.

16η Εβδομάδα Ιταλικής Γλώσσας στον Κόσμο

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας στον Κόσμο, διοργανώνονται ποικίλες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο Iταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

17-21 Οκτωβρίου: Οnline βιβλιοθήκη του Μuseo del Marchio Italiano. Ηλεκτρονική πρόσβαση στην online βάση δεδομένων του Μουσείου Ιταλικών Σημάτων, με πληροφορίες για την εξέλιξη των κυριότερων ιταλικών σημάτων.

17-21 Oκτωβρίου: Έκθεση ιταλικών περιοδικών για το design: Architettura, Domus και Ottagono.

17 Οκτωβρίου, ώρα 19.00: Le lingue del design. Διάλεξη του καθηγητή Massimo Borgia, Webster University (Μάρκου Αυρηλίου 5). Στα ιταλικά και αγγλικά.

18 Οκτωβρίου, ώρα 12.00: Come diventare designer. Οι ντιζάινερ Μatteo Ferroni και Valentino Marengo συναντούν τους μαθητές της Iταλικής Σχολής Αθηνών (Μητσάκη 18). Στα ιταλικά.

16η Εβδομάδα Ιταλικής Γλώσσας στον Κόσμο

18 Oκτωβρίου, ώρα 19.00: Διάλεξη του αρχιτέκτονα Matteo Ferroni, δημιουργoύ του πρότζεκτ Foroba Yelen (λάμπα κοινόχρηστου φωτισμού led σχεδιασμένου για τα αγροτικά χωριά του Μάλι). Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Στα ιταλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

19 Οκτωβρίου, ώρα 19.00: Στρογγυλό τραπέζι με τους Massimo Borgia, Valentino Marengo, Matteo Ferroni. Το design μεταξύ παραγωγής και κοινωνίας: ο κοινωνικός και πολιτιστικός ρόλος του ντιζάιν. Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Στα ιταλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

20 Οκτωβρίου, ώρα 19.00: Διάλεξη Aσκήσεις αρχιτεκτονικής και design του Riccardo Blumer (καθηγητής στην Ακαδημία Αρχιτεκτονικής του Mendrisio, Università della Svizzera italiana). Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Στα ιταλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες

Iταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

www.iicatene.esteri.it/IIC_Atene

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος