17ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου – Η σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου μάς μιλάει λίγο πριν από τη συναυλία της (video)

Το 17ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, που πλέον αποτελεί πολιτιστικό θεσμό για την Καβάλα, διεξάγεται και φέτος φιλοξενώντας πενήντα σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έρχονται στην πόλη και προσκαλούν το κοινό σε ξεχωριστές παραστάσεις, φιλόδοξες δράσεις και εργαστήρια για παιδιά, αλλά και για ενήλικες!

Το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, αφιερωμένο στη μνήμη του Καβαλιώτη συνθέτη και παιδαγωγού Γ. Α. Παπαϊωάννου (1910-1989), είναι επικεντρωμένο στη σχέση της μουσικής με τον χορό και την κίνηση. «Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της σχέσης της μουσικής με άλλες μορφές τέχνης, το Φεστιβάλ επιχειρείται να απευθυνθεί στο κοινό μέσα από τις πολλαπλές διόδους που προσφέρουν αυτού του είδους οι παραστάσεις» αναφέρει η Κορίνα Βουγιούκα, σολίστ κλασικής κιθάρας και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ.

Στο βίντεο, η Κορίνα Βουγιούκα μιλάει για το Φεστιβάλ, που έχει εξελιχθεί σε πολιτιστικό θεσμό της πόλης και στηρίζεται από τον δήμο και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Φέτος, το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου οργανώνει παραπλεύρως δύο φιλόδοξες δράσεις διεθνούς βεληνεκούς:

17ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου – Η σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου μάς μιλάει λίγο πριν από τη συναυλία της (video)

– Το Masterclass Όπερας της διεθνούς φήμης Καβαλιώτισσας σοπράνο, Αλεξίας Βουλγαρίδου.

– Τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για παραδοσιακά όργανα και ορχήστρα δωματίου, στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη και παιδαγωγού Γ.Α. Παπαϊωάννου. Η Καβάλα, ένα σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, τονίζει με αυτό τον τρόπο τη θέση της, δίνει στους νέους ευκαιρίες και βήμα παρουσίασης του ταλέντου τους -παραπέμποντας στη γενικότερη προσφορά του Γ.Α. Παπαϊωάννου στον τομέα της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας- και παράλληλα συμβάλλει στη μελέτη και την επικαιροποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

17ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου – Η σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου μάς μιλάει λίγο πριν από τη συναυλία της (video)

Στο βίντεο, η διεθνούς φήμης σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου, μια ξεχωριστή προσκεκλημένη του φετινού Φεστιβάλ, μιλάει στη Ρένα Πανταζόγλου από την ΕΡΤ Καβάλας για τα Masterclass και τα συναισθήματά της ως “δασκάλας” που προσπαθεί να  μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και την εμπειρία της στους σπουδαστές!

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, η Αλεξία Βουλγαρίδου δίνει γκαλά όπερας με τους συμμετέχοντες στη σειρά μαθημάτων, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Μαζί με την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo τραγουδούν αγαπημένες άριες και διάσημες μελωδίες και ταξιδεύουν το κοινό στον μαγικό κόσμο της όπερας. Στο σεμινάριο δίδαξε επίσης ο πιανίστας Gary Kudo, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της Καβαλιώτισσας πιανίστριας Νίκης Λιόγκα.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από τις πρόβες για τα Masterclass Οπερας.

Ρεπορτάζ: Ρένα Πανταζόγλου

Κάμερα: Πέτρος Νικολαΐδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος