201 μαθητές παρουσίασαν προτάσεις για μια κοινωνία που δίνει ισότιμο βήμα σε νέους με αναπηρία

201 μαθητές παρουσίασαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προτάσεις για μια κοινωνία που δίνει ισότιμο βήμα σε νέους με αναπηρία, στο πλαίσιο της ημερίδας “Mαθαίνοντας μαζί!” που διοργάνωσε ο ΣΚΕΠ – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, στο Μουσείο Βορρέ.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν μαθητές που συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια μαζί με νέους με αναπηρία, στο πλαίσιο του έργου «Δες το Αλλιώς», που υλοποίησε ο ΣΚΕΠ κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016.

Η ιδρύτρια και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΚΕΠ, Αθηνά Κρητικού, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τον στόχο της ημερίδας: “Σε μια κοινωνία μέσα στην οποία οι άνθρωποι με αναπηρία έρχονται τελευταίοι στην “ατζέντα”, είναι απόλυτη προτεραιότητα οι μαθητές, ενεργοί πολίτες του αύριο, να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού συνόλου όπου όλοι θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι. Είναι θέμα παιδείας, πολιτισμού και σεβασμού.”

Η ημερίδα “Μαθαίνοντας Μαζί” έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν φωνή & βήμα, εκφράζοντας τις δικές τους απόψεις, εμπειρίες και συναισθήματα. Κυρίως παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις, με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού, την προώθηση και προάσπιση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, καθώς και την ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

201 μαθητές παρουσίασαν προτάσεις για μια κοινωνία που δίνει ισότιμο βήμα σε νέους με αναπηρία

Με τον δικό τους αυθόρμητο και μοναδικό τρόπο, σε μια διαδραστική ατμόσφαιρα, οι μαθητές επέλεξαν να προσεγγίσουν την κοινωνική ενσωμάτωση μέσα από μουσική, θεατρικά δρώμενα, ανοιχτό διάλογο, εικαστική παρέμβαση ακόμα και δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού που αφορά την προσβασιμότητα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν 201 μαθητές από τα παρακάτω σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων – 2ο Λύκειο Γέρακα – Εκπαιδευτήρια Καντά – Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ». Επίσης παρακολούθησαν την ημερίδα μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και του Γυμνασίου Ψαχνών.

201 μαθητές παρουσίασαν προτάσεις για μια κοινωνία που δίνει ισότιμο βήμα σε νέους με αναπηρία
Από αριστερά, η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Aθηνά Κρητικού, πρόεδρος του ΣΚΕΠ, ο Κωνσταντίνος Τόδουλος, από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, και η  Φαίη Κουτζούκου, αναπληρώτρια διευθύντρια προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες».

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία της η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Σίσσυ Παυλοπούλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Βριλησσίων, ο δήμαρχος Ξ.  Μανιατογιάννης καθώς και η αντιδήμαρχος Παιδείας & Εθελοντισμού, Σοφία Χαντζάρα. Από το Μουσείο Βορρέ, ο πρόεδρος Νεκτάριος Βορρές, καθώς και το μέλος Δ.Σ., Αναστάσης Βορρές. Από το Ίδρυμα Μποδοσάκη η Φαίη Κουτζούκου, αναπληρώτρια διευθύντρια Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες» και ο Κωνσταντίνος Τόδουλος, βοηθός διαχειριστής προγραμμάτων, κ.ά.

 201 μαθητές παρουσίασαν προτάσεις για μια κοινωνία που δίνει ισότιμο βήμα σε νέους με αναπηρία

  • Στοιχεία επικοινωνίας ΣΚΕΠ: www.skep.gr skep@skep.gr ή αφήστε μήνυμα στο 211 8009876
  • Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ιλεάνα Βασδέκη: 6936742646
  • Μουσείο Βορρέ: 210 6644771 – Πάροδος Διαδόχου Κωνσταντίνου 1 – Παιανία 19002

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος