Άγριες κόντρες Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για οικονομία, Noor 1 και σκάνδαλα (video)

Μετωπική αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για την συμφωνία του Eurogroup, με τον πρωθυπουργό να την χαρακτηρίζει ορόσημο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την καυτηριάζει και να δείχνει και πάλι το δρόμο των εκλογών.

Πριν κλείσει η αξιολόγηση έγιναν όλοι ψευδοπροφήτες και παρουσίαζαν εικόνες συντέλειας. Τώρα όμως έχουμε συμφωνία και μάλιστα καλή συμφωνία και τώρα μάλλον πρέπει να απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες, είπε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας στον κ. Μητσοτάκη ότι θα γίνει ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητά εκλογές και ο πρώτος που θα καταλάβει ότι δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι, αλλά ο λαός.

Ανεβήκατε στην κυβέρνηση υποσχόμενος παροχές 8 δισ. και βάζετε φόρους 12 δισ. και για το χρέος δεν καταφέρατε τίποτα, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δώσει το λόγο στο λαό.

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες για το 4ο Μνημόνιο τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν βρέθηκε ένας από εσάς να πει δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτά που έλεγα και να παραιτηθεί», είπε.

Οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη μετά την δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor 1.

Εάν έχετε την οποιαδήποτε ένδειξη ή παραπάνω στοιχείο αναφορικά με την υπόθεση Noor1 να πάτε στη Δικαιοσύνη η οποία ήδη διερευνά την υπόθεση αυτή, είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Άγριες κόντρες Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για οικονομία, Noor 1 και σκάνδαλα (video)

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε άσκοπη μια τέτοια πρόταση, εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης.

“Κάνει εντύπωση σε όλους ότι αυτή υπόθεση δεν ήρθε στη Βουλή όταν το πανελλήνιο βοούσε, αλλά ήρθε προσφάτως όταν η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να εμπλέξει τον υπουργό Άμυνας κατηγορώντας τον για προσπάθεια παρέμβασης στη δουλειά της δικαιοσύνης” είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ο υπουργός συνομίλησε όταν αυτός που είναι μέσα, του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει.

«Τα συμπεράσματα όλων μας σε σχέση με το κατά πόσον σας έπιασε τώρα ο πόνος γι’ αυτή την υπόθεση, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

A. Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πόθεν προέκυψε η βία και η τρομοκρατία – Κ. Μητσοτάκης: Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν αναγνωρίζετε μια ιστορική πραγματικότητα

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Politico, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

“Είχατε την ευκαιρία να διορθώσετε ένα ιστορικό ατόπημα. Αυτός ο τόπος έχει νωπή ιστορία και ο λαός έχει μνήμη. Και ο ελληνικός λαός θυμάται και γνωρίζει. Γνωρίζει πόθεν προέκυψε και η βία και η τρομοκρατία. Και μέσα από ποιο κλίμα προέκυψε σ’αυτόν τον τόπο η πιο ακραία μορφή τρομοκρατίας που είναι η καταπάτηση του Συντάγματος στη Δικτατορία, το 1967 “, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει ότι μετά βέβαια υπήρξε και από την άκρα αριστερά «και αναφέρεστε φαντάζομαι στη 17Ν».

Άγριες κόντρες Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για οικονομία, Noor 1 και σκάνδαλα (video)

Όμως, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ ως αρχηγός μια ιστορικής παράταξης που πράγματι συνέβαλε σε αυτή την κοινή υπόθεση που λέγεται “εθνική συμφιλίωση” και να μας λέτε ότι η τρομοκρατία και η βία προέρχεται μόνο από την άκρα αριστερά; Δεν υπήρξε κ. Μητσοτάκη σ’ αυτόν τον τόπο για σας η δολοφονία του Λαμπράκη, η υπόθεση “Καρφίτσα”, η δολοφονία του Πέτρουλα, η δολοφονία του Τεμπονέρα, δεν υπήρξε η ακραία μορφή βίας από την πλευρά της άκρας δεξιάς;», είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

“Λυπάμαι αλλά επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά εκλογικά νερά του ακροξεδιού ακροατηρίου και είναι ντροπή να εμφανίζεστε στο ελληνικό κοινοβούλιο τόσο ανιστόρητος. Να προσδιορίσετε τη θέση σας στην ιστορία αυτού του τόπου γιατί είναι ανισοβαρής, άνιση και ανιστόρητη η τοποθέτησή σας”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά του. «Ήμουν πάρα πολύ συγκεκριμένος και μίλησα για το ελληνικό φαινόμενο της τρομοκρατίας από την μεταπολίτευση και μετά. Δεν αναφέρθηκα στη χούντα ούτε στο τι έγινε πριν από τη χούντα».

Άγριες κόντρες Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για οικονομία, Noor 1 και σκάνδαλα (video)

“Θα ήταν ένα κέρδος αν το αναγνωρίζατε εσείς κ. Τσίπρα – γιατί εγώ ουδέποτε θα μπορούσα να φανταστώ να ταυτίσω εσάς προσωπικά, ούτε να αφήσω οποιαδήποτε υπόνοια, για σχέση δικιά σας με τέτοιες συμπεριφορές που παραπέμπουν στην κατάλυση της ίδιας της δημοκρατίας – θα ήταν ένα επίτευγμα για τη δημοκρατία, αν εσείς που προέρχεστε από την Αριστερά δεχόσασταν αυτήν την απλή πραγματικότητα: ότι όλες οι οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα οι οποίες προσπάθησαν να δώσουν έναν ιδεολογικό μανδύα σε αποτροπιαστικές πράξεις δολοφονίας, είχαν ως μήτρα το χώρο της άκρας αριστεράς. Αυτό θα ήταν μια κατάκτηση αν το λέγατε”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Μου κάνει εντύπωση πώς μια ιστορική πραγματικότητα η οποία δεν αμφισβητείται από κανέναν, γιατί έχετε τόσο μεγάλη δυσκολία να την αναγνωρίσετε. Δεν σας χρέωσα κάτι κ. Τσίπρα. Σας χρεώνω κάτι διαφορετικό. Σας χρεώνω ότι συστηματικά δεν βάζετε τα ζητήματα νόμου και τάξης σε πρώτη πολιτική προτεραιότητα, σας χρεώνω το γεγονός ότι έχετε αφήσει τα Εξάρχεια να έχουν γίνει μια ζώνη στην οποία το ελληνικό κράτος δεν έχει παρουσία, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είπα πριν”.

“Θα είναι ένα κέρδος γι’αυτήν εδώ πέρα την αίθουσα, η οποία σας θυμίζω έχει θρηνήσει θύματα από αυτήν την τρομοκρατία να βγείτε και ομολογήσετε αυτήν την πραγματικότητα, γιατί δεν επιδέχεται αμφισβήτησης κ. Τσίπρα. Γιατί συγχέετε την υπόθεση Τεμπονέρα; Εγώ μιλάω για οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες που επί δεκαετίες συστηματικά δολοφονούσαν ανθρώπους”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Άγριες κόντρες Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για οικονομία, Noor 1 και σκάνδαλα (video)

Παίρνοντας ξανά τον λόγο μετά την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε εκ νέου ότι στην προσπάθεια του «να χρυσώσει το χάπι, επιμένει σε κάτι πραγματικά ανιστόρητο». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν θέλει να αναγνωρίσει και δεν πρόκειται να το κάνει, ως αριστερή ιδεολογία, οποιονδήποτε που αφαιρεί την ύψιστη ελευθερία που είναι η ανθρώπινη ζωή. Τόνισε παράλληλα ότι ούτε και πρόκειται να αποδεχτεί ο ίδιος -ούτε κανείς απ’ όλους που κουβαλούν μια ιστορία στην πλάτη τους, ανθρώπων που θυσίασαν τη ζωή τους στα ξερονήσια για τα πιστεύω τους, ποτέ υψώνοντας το πιστόλι απέναντι σε απροστάτευτους ανθρώπους, αλλά δίνοντας μάχη για τη ζωή τους- «αυτό που με προτρέπετε να κάνω: Να αποδεχτώ ότι η βία και η τρομοκρατία έχουν μονοδιάστατα ρίζα και μήτρα την αριστερά».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι σύμφωνα με το Politico η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν πως «η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα πρόσφατα χρόνια» και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, εάν άλλα είπε και άλλα δημοσιεύτηκαν, να το διευκρινίσει. «Αυτή είναι μια ανιστόρητη προσέγγιση τόσο για σας που προέρχεστε πράγματι από μια οικογένεια που είχε θύμα και γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνει μια ανοικτόμυαλη προσέγγιση», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Είναι δυνατόν να παραγράφετε το γεγονός ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη υπήρχαν κρούσματα οργανωμένης βίας από την πλευρά της ακροδεξιάς;».

Τέλος, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει τι είναι για τη ΝΔ η Χρυσή Αυγή. «Εμείς λέμε ότι πέρα από πολιτικό κόμμα, είναι η ίδια ή οι παραφυάδες της εγκληματική οργάνωση και το λέμε ανοικτά στον λαό. Εσείς θα συμφωνήσετε με αυτό; Εάν λοιπόν κι εσείς το λέτε, τότε και στη συνέντευξή σας και εδώ διαπράξατε ατόπημα».

Απαντώντας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Η Χρυσή Αυγή κ.Τσίπρα είναι μια αποκρουστική, νεοναζιστική οργάνωση της οποίας η συμπεριφορά όντως έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης. Καλύπτεστε;»

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν στην κυβέρνηση και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

“Οι αποφάσεις του Eurogroup δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια. Όλοι έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση έβαλε τη θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας”, είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι με τη συμφωνία αυτή δεν θα μπορέσει να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη και ωμή χρήση της Δικαιοσύνης εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων.

“Tο τελευταίο Eurogroup επικρότησε και επικύρωσε τα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης και του τέταρτου μνημονίου”, σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: “χρειάζεται μεγάλο θράσος για να λες ότι με τη συμφωνία αυτή δημιουργείται ξέφωτο για τον λαό”.

“Δεν θέλετε και δεν μπορείτε να εντάξετε τη χώρα με ισότιμους όρους στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, ανάπτυξη και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Για μια επιτυχή διαπραγμάτευση που οδηγεί την οικονομία σε ανάπτυξη και οδηγεί το λαό σε μια καινούρια εποχή μίλησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Συμφωνία ντροπής χαρακτήρισε το αποτέλεσμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καλώντας την κυβέρνηση να συμβάλλει στη διόρθωσή της, καθώς αλυσοδένει τη χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ1, AΠE-ΜΠΕ, eurokinissi.gr

Σχετικές ειδήσεις: Κ.Μητσοτάκης: Πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή (video)
Φ. Γεννηματά προς κυβέρνηση: Ο κύκλος σας έκλεισε (video)
Στ. Θεοδωράκης: Να αλλάξουμε εποχή, όχι απλώς κυβέρνηση (video)
Β.Λεβέντης : Ελπίζω ο Θεός να φέρει σοβαρή κυβέρνηση (video)
Ολομέτωπη επίθεση Καμμένου σε ΝΔ για «NOOR ONE» -Οικονομία (video)
Δ. Κουτσούμπας: Το μεγαλύτερο μνημόνιο είναι ο καπιταλισμός (video)
Ν.Μιχαλολιάκος: Από το success story του κ. Σαμαρά στο success story του κ. Τσίπρα (video)
Φ. Γεννηματά: Η λύση περνάει μόνο μέσα από τις εκλογές (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος