Αναδάσωση στον Υμηττό -μια πράξη αγάπης για το περιβάλλον

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) (Δήμοι Ηλιούπολης, Βύρωνα και Ελληνικού- Αργυρούπολης) διοργανώνουν, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2017, στις 10:00, αναδάσωση στον Υμηττό, σε περιοχές που κάηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2015. Οι δασολόγοι του ΣΠΑΥ προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα δέντρων.

Τα σημεία συνάντησης των εθελοντών είναι τρία, ένα σε κάθε Δήμο:

  1. Στον Βύρωνα, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Καρέα, με πρόσβαση από την οδό Σουλιωτών.
  2. Στην Ηλιούπολη, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με πρόσβαση από την οδό Μαραθωνομάχων.
  3. Στην Αργυρούπολη, στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης με πρόσβαση από το τέρμα της οδού Ολυμπίας.

Αναδάσωση στον Υμηττό -μια πράξη αγάπης για το περιβάλλονΟι εθελοντικές ομάδες, οι επιχειρήσεις και οι φορείς που λαμβάνουν μέρος, μπορούν, αν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν την περιοχή που αναδασώνουν.

Θα γίνει οριοθέτηση του χώρου και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα αναλάβει τη φροντίδα των μικρών δέντρων τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι του Βύρωνα συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της αυθαίρετης οικοδόμησης στην περιοχή του λεγόμενου οικοδομικού τετραγώνου 524 (η περιοχή πάνω από την οδό Π. Μελά προς το βουνό). Οι προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά συγκεκριμένων οικοδομικών αδειών δικαιώθηκαν, καθώς η περιοχή αυτή κρίθηκε οριστικά από το ΣτΕ ως εκτός σχεδίου, όμως οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν επαναπαύονται.

Η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία μέχρι και τις τελευταίες πυρκαγιές του 2015 ήταν πάντα πευκόφυτη, κινδυνεύει και πάλι από την αυθαίρετη έκδοση οικοδομικών αδειών και από τις βλέψεις κατασκευαστών για επέκταση της οδού Μάνης, προκειμένου να οικοδομήσουν παράνομα μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Ο δήμαρχος του Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, τονίζει σε δηλώσεις του στο ert.gr, ότι “δεν πρόκειται να χτιστεί τίποτα στη συγκεκριμένη περιοχή” και πως “η οδός Μάνης δεν πρόκειται να ανοίξει προς την εκτός σχεδίου περιοχή”. “Ο δήμος κάνει τα πάντα για να μην υπάρχει καμία οικοδομική δραστηριότητα στο “524” και βρίσκεται σε διαδικασία να “κλείσει” οριστικά και επισήμως το θέμα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος