Αρωματικές ψαρομπουκιές με λαχανικά

Ένα πιάτο που θα αγαπήσουν ακόμα κι αυτοί που δεν συμπαθούν το ψάρι -αλλά κι όσοι δεν τρώνε λαχανικά. Νόστιμο φαγητό χωρίς κρέας, που μπορεί να καταναλωθεί την περίοδο της νηστείας (και την Κυριακή των Βαΐων που εθιμοτυπικά τρώμε ψάρι). Τη συνταγή για αρωματικές ψαρομπουκιές με λαχανικά δίνει στη «Ραδιοτηλεόραση» η executive chef Αρτεμις-Diane Μπεμπλιδάκη. 

Υλικά

  • 500 γραμμ. φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρος ή πέρκα ή γλώσσα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 μικρό κινέζικο λάχανο (άσπρο/pe-tsaϊ ή pak-choϊ) κομμένο σε μέτριες λωρίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας corn flour
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορος (αλεσμένος)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρος σιναπόσπορος (αλεσμένος)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα (ginger) τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  • 4 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ψάρι σε μέτριου μεγέθους μπουκιές.
  2. Ανακατεύουμε το αλάτι με τα μπαχαρικά και 2κ.σ corn flour σε ένα πιάτο ή μπολ.
  3. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με ένα πιρούνι για λίγο.
  4. Σε ένα τηγάνι wok (ή άλλο βαθύ σκεύος τύπου τηγάνι) ζεσταίνουμε τα δυο είδη λαδιού ανακατεμένα.
  5. Βουτάμε τις ψαρομπουκιές, πρώτα στο ασπράδι και μετά τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  6. Τηγανίζουμε καλά από κάθε πλευρά έως ότου πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
  7. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  8. Παράλληλα ετοιμάζουμε και τα λαχανικά μας. Σε ένα σκεύος (τηγάνι ή κατσαρόλα μικρή) σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπερόριζα, τα κρεμμυδάκια και το λάχανο για περίπου 2 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και ½ ποτήρι νερό, και αφήνουμε να βράσουν.
  10. Διαλύουμε το υπόλοιπο corn flour με ελάχιστο νερό, το βάζουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
  11. Σερβίρουμε τις ψαρομπουκιές πάνω στα λαχανικά και, αν θέλουμε, συνοδεύουμε με άσπρο αρωματικό ρύζι ατμού.

*Η Άρτεμις-Diane Μπεμπλιδάκη είναι μέλος της WACS (World Association of Chef’s Societies). Έχει εργαστεί ως Executive Head Chef για μεγάλους ομίλους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα ως Executive Chef σε 5στερα ξενοδοχεία. Το 2014 ανέλαβε την εκπροσώπηση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην Μ. Βρετανία και Ιρλανδία, ενώ τον Μάρτιο του 2015 ο Όμιλος Unesco της απένειμε βραβείο ως αναγνώριση του έργου και των δραστηριοτήτων της για την εξάπλωση και διάδοση της Κρητικής Γαστρονομίας. Σήμερα, μοιράζει τον χρόνο της εργασιακά σε Κρήτη και Λονδίνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος