Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και μέλι

Αγαπημένη συνταγή, ιδιαίτερα από το γυναικείο φύλο, όταν θέλει κάτι ελαφρύ και νόστιμο. Ο κιμάς γαλοπούλας ζυμώνεται με πολλά μυρωδικά και λίγα μπαχαρικά. Ιδανικό συνοδευτικό είναι μια θρεπτική πράσινη σαλάτα. Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα και μέλι ετοιμάζει για τη “Ραδιοτηλεόραση” ο chef Κώστας Κωβαίος.

Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και μέλι
Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα και μέλι

Η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βάση για ένα burger με μπιφτέκι γαλοπούλας ή κοτόπουλου.

Υλικά

Για τον κιμά

  • 250 γραμμ. κιμάς γαλοπούλας
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1/2 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 5 φέτες ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά (ρίγανη, εστραγκόν, θυμάρι)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, απαλή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (κατά προτίμηση)

Για τη σάλτσα μουστάρδα-μέλι

  • 2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού μέλι ανθέων
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Καπνιστό αλάτι (κατά προτίμηση)
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  2. Ζυμώνουμε τον κιμά, προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ και πλάθουμε σε μπιφτέκια των 100 γραμμαρίων περίπου και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια περιχύνοντας με τη σάλτσα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και μέλι
Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα και μέλι
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος