Χανιά: Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Χανιά

Ανοίγουν αύριο, Παρασκευή, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων με την άφιξη του βασιλιά καρνάβαλου στην πλατεία της Σούδας. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου με μουσικές, χορό, πάρτι και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.
Ειδικότερα, αύριο, Παρασκευή, στις 7.30 το απόγευμα την πλατεία της Σούδας θα γίνει η τελετή έναρξης των καρναβαλικών εκδηλώσεων με χορούς από την σχολή χορού “Χορότεχνο”, βόλτα με το αποκριάτικο τρενάκι και συναυλία με τον Μάνο Μαλαξιανάκη.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη κάλεσε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να δώσουν το “παρών” στις εορταστικές εκδηλώσεις: «Οι εκδηλώσεις είναι για μικρούς και μεγάλους και διοργανώνονται τόσο στα Χανιά όσο και σε αρκετές περιαστικές περιοχές», σημείωσε η κα Περράκη και πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, «Εικαστική έκθεση – πρόσωπα και προσωπεία του 21ου αιώνα» (Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο ΚΑΜ), συναυλία με κλασικά και αγαπημένα τραγούδια από τη μουσική παρέα «Καθ’ οδών» (Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ώρα 13.00, στα βορινά σκαλάκια της Δημ. Αγοράς), αποκριάτικο πάρτι (Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ώρα 17.00, κτήριο πρ. Αγροτικού Συνεταιρισμού στα Περιβόλια), κλόουν για παιδιά (Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ώρα 12.00, κτήριο Σκουλά στις Στέρνες) και βέβαια το χανιώτικο καρναβάλι στη Σούδα (Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ώρα 14.00).
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με αποκριάτικο πάρτι μεταμφιεσμένων για μικρούς και μεγάλους (Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30, Νεώριο Μόρο), παράσταση τσίρκο (Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00, πλατεία Δημ. Αγοράς), ξυλοπόδαρους, (Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00, πλατεία 1866), κλόουν για παιδιά (Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00, ενοριακό κέντρο Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών).
Επίσης, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το Κυνήγι του Θησαυρού, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα καθιερωμένα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους.
«Θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και την Περιφέρεια Κρήτης για την υποστήριξη. Το Χανιώτικο καρναβάλι έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο τόσο ως προς την οργάνωση όσο και σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου Σούδας Δημήτρης Σεντουκάς και συμπλήρωσε ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 20 ομάδες, ενώ όσοι θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να το κάνουν μέσω της σελίδας στο facebook “Χανιώτικο καρναβάλι στη Σούδα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος