Χανιά: Χρηματοδοτείται η επέκταση της μονάδας αφυδάτωσης της ΔΕΥΑΒΑ

Η Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. και ο Δήμος Πλατανιά διεκδίκησαν και εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση, επέκτασης της δυναμικότητας της μονάδας αφυδάτωσης, που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων 2020 της Περιφέρειας Κρήτης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 220.000 €

Η ένταξή της, χρηματοδοτεί τη νέα μονάδα φυγόκεντρου διαχωριστή στο τμήμα αφυδάτωσης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Δημοτικής Επιχείρησης. Θα είναι ο δεύτερος φυγοκεντρικός διαχωριστής καλύπτοντας σε σημαντικό βαθμό την επεξεργασία της παραγόμενης ιλύος, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Στόχος είναι η θωράκιση του περιβαλλοντικού και τουριστικού αποθέματος της περιοχής και αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των υγρών αποβλήτων του Δήμου Πλατανιά, που περιλαμβάνει και το έργο για την περιοχή, «Αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑ Βόρειου Άξονα Χανίων για ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση», συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000 € που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. – αναφέρει- ότι στοχεύει στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στους δημότες του Πλατανιά μέσω του συνεχούς εκσυγχρονισμού των υποδομών της σε όλους τους τομείς ευθύνης της, ύδρευση, αποχέτευση και άρδευση διασφαλίζοντας το περιβαλλοντικό κεκτημένο και την αειφόρο διαχείριση.

Τέλος ο πρόεδρος, Ευτύχης Μαυρογένης, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. θέλουν να ευχαριστήσουν τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για τη συμβολή τους στην ένταξη της πράξης για χρηματοδότηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος