Χανιά: Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του δήμου Πλατανιά για το 2017

Στα 18 εκατομμύρια ευρώ φθάνει για το 2017 ο προϋπολογισμός του δήμου Πλατανιά που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Στο ποσό αυτό εντάσσεται το τεχνικό πρόγραμμα για το 2017, καθώς και οι χρηματοδοτήσεις προς τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου.
Στον προϋπολογισμό του 2017 δεν υπάρχει καμία αύξηση των ανταποδοτικών τελών, ενώ παραμένουν οι μειωμένοι συντελεστές για τις ευπαθείς ομάδες.

Μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα ανά τοπική κοινότητα και δημοτική ενότητα, προβλέπονται παρεμβάσεις στην δημοτική και αγροτική οδοποιία, καθώς και σε τοπικές δράσεις αναπλάσεων.
Επίσης, στον προϋπολογισμό έχει ενσωματωθεί ποσό ύψους περί τις 200.000 ευρώ για μελέτες, καθώς και η χρηματοδότηση ενός προγράμματος προβολής και υποστήριξης του δήμου ως τουριστικού προορισμού, όπως και η στήριξη των κοινωνικών δομών του δήμου.

Συγχρόνως, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειου Άξονα αναπτύσσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους ενδεικτικού προϋπολογισμού περί τα 9.000.000 ευρώ, που αφορά αναβάθμιση – επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού, δημιουργία νέων μεγάλων έργων υποδομών για την παροχή επαρκών ποσοτήτων νερού ύδρευσης, ενώ παράλληλα μέσα στο 2017, θα παραδοθούν τέσσερα νέα έργα άρδευσης στη ΔΕΥΑΒΑ, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες νερού στο πρωτογενή τομέα.
«Η δημοτική αρχή, διεκδικεί πόρους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και το επιτυγχάνει, προκειμένου να δημιουργήσει υποδομές, αλλά και παροχές, για το σύνολο των δημοτών της, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό, αλλά και στα έργα που διεκδικεί να ενταχθούν στην νέα προγραμματική περίοδο», σχολίασε μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.- ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος