Χανιά: Με κλείσιμο απειλούνται τα συσσίτια της Σπλάντζιας (audio)

Με παύση λειτουργίας απειλείται ο Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδελφοί – Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας, μετά από 54 συναπτά χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην πόλη μας.
Ο λόγος είναι η δυσκολία να αντεπεξέλθει σε οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από το φιλανθρωπικό έργο των συσσιτίων, τα οποία καθημερινά μοιράζουν 400 μερίδες φαγητό σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, ενώ κάθε Σάββατο δίδονται τσάντες με τρόφιμα στις οικογένειες. Παράλληλα, στα Συσσίτια παρέχεται δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε ιδιόκτητο ιατρείο από 12 εθελοντές οδοντιάτρους και 2 οδοντοτεχνίτες, ενώ λειτουργεί παιδική βιβλιοθήκη με υπολογιστές για εκμάθηση.
Ο πρόεδρος του Συσσιτίου Σπλάντζιας, Μανώλης Καλλιγέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων απεύθυνε έκκληση «στο χανιώτικο λαό και στις χανιώτικες επιχειρήσεις να βοηθήσουν στο έργο διότι έχομε πολλά έξοδα». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «διαθέτουμε 10 καταψύκτες για τη συντήρηση των τροφίμων οι οποίοι καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα». Ο ίδιος συμπληρώνει πως «δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση οικονομικώς για αγορά τροφίμων για το συσσίτιο και φαρμάκων για το οδοντιατρείο».
«Θα σας προσκαλέσουμε όπως μπορείτε να μας βοηθήσετε για να αντεπεξέλθουμε στο έργο μας και να διατηρηθούμε διότι κινδυνεύουμε να κλείσουμε», κατέληξε ι ο κ. Καλλιγέρης με την ελπίδα η τοπική κοινωνία να ανταποκριθεί στην έκκλησή του.

Ακούστε τον κ. Καλλιγέρη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος