Με χατ-τρικ του Μέσι η Αργεντινή 5-0 τον Παναμά

Ξέσπασε στον Παναμά ο Λιονέλ Μέσι που πέτυχε χατ-τρικ σε διάστημα 19 λεπτών και οδήγησε την Αργεντινή σε ευρεία νίκη με 5-0 και πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa America. Πρόκριση και για την Χιλή έστω και δύσκολα καθώς επικράτησε της Βολιβίας με 2-1.

Αναλυτικά:

Αποδείχθηκε πως ο Τάτα Μαρτίνο έκανε πολύ καλά που ξεκούρασε τον Λιονέλ Μέσι στους πρώτους αγώνες του επετειακού Copa America που διεξάγεται στις ΗΠΑ. Ο σούπερ σταρ του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου μπήκε ως αλλαγή με τη συμπλήρωση μίας ωρας αγώνα με τον Παναμά στο Σικάγο και πέτυχε χατ-τρικ (68’, 78’, 87’) για να οδηγήσει την ομάδα του στο θριαμβευτικό 5-0.

Έως τότε το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 (Οταμέντι 7’), αλλά ο «βασιλιάς Λίο» αποφάσισε να απαντήσει πειστικά στην πρόσφατη τοποθέτηση του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν έχει την προσωπικότητα να γίνει ο ηγέτης της «Αλπισελέστε». Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τρία γκολ εναντίον του Παναμά, αλλά η αρχή έγινε και η Αργεντινή προκρίθηκε στους ημιτελικούς, με τον κουμπάρο του Μέσι, Σέρχιο Αγουέρο, να κλείνει το σκορ στο 90’

Αργεντινή (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Μερκάντο, Οταμέντι, Ρόχο, Φούνες Μόρι, Μασεράνο, Αουγκούστο Φερνάντες (61΄ Μέσι), Ντι Μαρία (43΄ Λαμέλα), Γκαϊτάν, Μπανέγκα, Ιγκουαΐν (76΄ Αγουέρο)

Παναμάς (Γκάμπριελ Γκόμες): Πενέδο, Μπαλόι, Λουίς Ενρίκες, Ματσάδο, Μίλερ, Γκόμες, Κούπερ (76΄ Αρόγιο), Κιντέρο, Γοδόι, Πέρες (75΄ Τεχάδα), Πιμέντελ (20΄ Καμάργκο)

Χιλή-Βολιβία 2-1

Δεν στέκεται καλά η Χιλή ως κάτοχος του Copa America και αυτό αποδείχθηκε και εναντίον της αδύναμης Βολιβίας στο Φόξμπορο της Μασαχουσέτης. Η κάτοχος του τίτλου επικράτησε δύσκολα 2-1 με… σκανδαλώδη τρόπο, με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 90+8’ (!) και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση. Ο ηγέτης της ομάδας, Αρτούρο Βιδάλ, ήταν αυτός που ευστόχησε στο πέναλτι, ενώ είχε ανοίξει το σκορ στο 61’. Ενδιάμεσα ισοφάρισε για τους Βολιβιανούς ο Κάμπος.

Χιλή (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Μπράβο, Ίσλα (76΄ Φουενσαλίδα), Μεδέλ, Χάρα, Μποσζούρ, Βιδάλ, Ερνάντες, Αράνγκις, Αλέξις Σάντσες, Πινίγια (58΄ Βάργκας), Ορεγιάνα (58΄ Πουτς)

Βολιβία (Χούλιο Σέζαρ Μπαλντιβιέσο): Λάμπε, Σααβέντρα, Εγκίνο, Έντουαρντ, Γκουτιέρες, Μπεχαράνο, Άρσε (54′ Ραμάγιο), Μέλεαν, Κάστρο (58′ Κάμπος), Σμέντμπεργκ-Νταλένσε, Ντουκ (82΄ Βεϊσάγα)

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, FIFA

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος