Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος – Έρευνες για τον εντοπισμό άλλων πέντε

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναμενεται να οδηγηθεί σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της άγριας δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη, ενώ αναζητούνται από τις αρχές τουλάχιστον άλλοι πέντε. Την ίδια ώρα, σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή που οι δράστες της φονικής επίθεσης διαφεύγουν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο 23χρονος, που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη, είναι ένας από τους σκληρότερους χούλιγκαν για τον οποίο εκκρεμεί δίκη, καθώς το 2019 είχε συλληφθεί και πάλι για οπαδική συμπλοκή. Mάλιστα ο 23χρονος το 2019, μαζί με τουλάχιστον τρία άτομα, σε μία πανομοιότυπη επίθεση, είχε μαχαιρώσει φίλαθλο του Άρη. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία ενώ μέχρι σήμερα εκκρεμούσε η δίκη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες το 2017, συμμετείχε στον τελικό της ντροπής μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Βόλο. Είχαν γίνει από τα πιο άγρια οπαδικά επεισόδια πάνω στη γέφυρα του Πανθεσσαλικού.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών, οι οποίοι καταγράφηκαν στο βίντεο – ντοκουμέντο. Γίνεται έτσι προσπάθεια για την ταυτοποίησή τους, αλλά και για το ρόλο τους το μοιραίο βράδυ. Θεωρείται πάντως ότι πρόκειται για μια αιματηρή επίθεση από οργανωμένη ομάδα.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το αίμα που βρέθηκε στο κάθισμα του αυτοκινήτου του κατηγορούμενου. Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το αίμα του 19χρονου ή αν πρόκειται για άλλο τραυματισμό.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναζητούνται και νέα βίντεο. Παράλληλα, αναμένεται η ιχνηλάτηση του δρομολογίου που ακολούθησαν οι δράστες. Πιθανή πάντως θεωρείται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για κακουργηματικές πράξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος