Εκδικάζεται η δολοφονία στου Φιλοπάππου- Συγκλονίζουν οι καταθέσεις (video)

Στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Αθήνας εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, στις 15 Αυγούστου 2018, στου Φιλοπάππου, με κατηγορούμενους έναν Πακιστανό και έναν Ιρακινό. Ο τρίτος που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη ληστεία και στο φόνο του φοιτητή είναι ανήλικος και έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.

Ο 29χρονος Πακιστανός και ο 26χρονος Ιρακινός κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, καθώς και για σωρεία ληστειών που φέρονται να έχουν διαπράξει στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη.

Η 24χρονη από την Πορτογαλία που είδε τον Νίκο Μουστάκα να πέφτει στο κενό, τόνισε ότι από το χείλος του γκρεμού εκλιπαρούσε τους δράστες να μην τον σπρώχνουν λέγοντας τους «δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό».

Η μάρτυρας περιέγραψε ότι οι τρεις δράστες τους προσέγγισαν από πίσω, και με την απειλή ενός μαχαιριού και ενός κομματιού γυαλί από μπουκάλι που έσπασαν, τους ζήτησαν τα κινητά και τα χρήματά τους.

“Ο Ιρακινός πήρε το κινητό μου από την τσέπη μου. Όταν σηκώθηκε ο Νίκος, οι δύο τον άρπαξαν και τον ταρακουνούσαν και άρχισαν να τον τραβάνε προς τον γκρεμό. Τον είχαν με την πλάτη προς το γκρεμό και τον έσπρωχναν και ο Πακιστανός είχε το μαχαίρι συνεχώς στην κοιλιά του Νίκου. Είδα τον Νίκο να πέφτει. Γνωρίζω ότι είχε αλυσίδες στον λαιμό ο Νίκος, δεν μπορούσα να δω αν του τις τράβηξαν πριν τον σπρώξουν. Φώναζα “βοήθεια”, κατέθεσε η μάρτυρας.

“Δεν με κοιτάνε τώρα καν στα μάτια γιατί είναι θρασύδειλοι. Ήταν οπλισμένοι και σωματώδεις και τα έβαλαν με ένα κλαράκι γιατί είναι θρασύδειλοι», ανέφερε για τους κατηγορουμένους η μητέρα του Νίκου Μουστάκα.

“Ήρθαν εδώ και τους καλοδέχθηκαν”, όπως είπε η μητέρα του θύματος για τους κατηγορούμενους. Και πρόσθεσε συντετριμμένη: “Είχαν απόλυτη υπεροχή και, όμως, επιτέθηκαν με τόση βία που είχε ως γνώμονα την ανθρωποκτονία.  Η αντίσταση του παιδιού μου ήταν για να ζήσει. Τους εκλιπαρούσε να ηρεμήσουν. Το ύψος του γκρεμού είναι 25 μέτρα, σαν εξαόροφη πολυκατοικία. Πιστεύω ακράδαντα ότι με το που πήραν τους σταυρούς του Νίκου τελείωσε».

Ο πατέρας του Νίκου Μουστάκα ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο γιος μου ήταν 1,77, αυτοί οι δύο δεν μπορούσαν να του πάρουν ό,τι είχε πάνω του και να φύγουν αντί να τον σκοτώσουν; Τον έσυραν μέχρι τον γκρεμό κι έπεσε το παιδί. Ο ένας, ο Πακιστανός είχε άσυλο, δεν ξέρω πώς του δόθηκε […] Τον πλήρωναν 400 ευρώ, είχε σπίτι. Αυτό το κόλπο με το τσιγάρο ήταν προσχεδιασμένο προκειμένου να κάνουν επόπτευση του χώρου. Πιστεύω ακράδαντα ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν. Ο Πακιστανός πήγαινε εκεί κάθε μέρα […] τον ήξερε καλά τον χώρο».

Ο 29χρονος Πακιστανός παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας, αποδίδοντάς την, ωστόσο, σε ατύχημα. Όπως είπε, δεν έσπρωξε τον άτυχο 25χρονο, αλλά πήγε να του πάρει το κινητό και τα λεφτά που είχε πάνω του. Είπε, επίσης, ότι δεν έχει συμμετοχή σε άλλες ληστείες.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν διευκρίνισε αν αποδέχεται όσα τους αποδίδονται, λέγοντας πως θα μιλήσει όταν «έρθει η ώρα».

Η δίκη συνεχίζεται.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος