Εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι

Οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης μας προτείνουν για το καλοκαίρι πέντε τίτλους βιβλίων: Offshore του Πέτρου Μάρκαρη, Ο έκτος επιβάτης του Θοδωρή Καλλιφατίδη, Νεκρός στον ήλιο του Ιουλίου του Λάκη Δόλγερα, Το μοτίβο του δολοφόνου του Γρηγόρη Αζαριάδη και τέλος Το μυστικό της Χάρλεϊ Στρητ του Άρη Γαβριηλίδη.

OFFSHORE, Πέτρος Μάρκαρης

Εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι
OFFSHORE, Πέτρος Μάρκαρης (Εκδ. Γαβριηλίδης)

Συγγραφέας: Πέτρος Μάρκαρης
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Επιμέλεια: Βάσω Κυριαζάκου
Έκδοση: Ιούνιος 2016
Σελίδες : 304
Τιμή εκδότη: 15,59 ευρώ

Μετά από έξι χρόνια και τέσσερα μυθιστορήματα του Πέτρου Μάρκαρη, η κρίση στην Ελλάδα έχει περάσει οριστικά. Το χρήμα έχει αρχίσει να ρέει πάλι και οι Έλληνες επιστρέφουν στις παλιές, καλές τους συνήθειες. Κάποιοι δύσπιστοι, ωστόσο, αναρωτιούνται: από πού έρχονται τα λεφτά;

Μια σειρά από φόνους αναγκάζουν τον Χαρίτο να ψάξει την προέλευση του χρήματος, που μπαίνει στην Ελλάδα, γιατί ξέρει πως μόνο έτσι θα βρει τις απαντήσεις.

Το Οffshore είναι ένα μυθιστόρημα με πολύ χρήμα, αλλά καθόλου κάθαρση.

Ο Πέτρος Μάρκαρης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1937. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1965 με το θεατρικό έργο Η ιστορία του Αλή Ρέτζο. Δραματουργός, μεταφραστής, μελετητής του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ και σεναριογράφος του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα. Άλλα έργα του: Νυχτερινό δελτίο (1995), Άμυνα ζώνης (1998), Ο Τσε αυτοκτόνησε (2003), Αθήνα, πρωτεύουσα των Βαλκανίων (2004), Βασικός μέτοχος (2006), Παλιά, πολύ παλιά (2008), Ληξιπρόθεσμα δάνεια (2010), Περαίωση (2011).

Ο ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ, Θοδωρής Καλλιφατίδης

Εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι
Ο ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ, Θοδωρής Καλλιφατίδης (Εκδ. Γαβριηλίδης)

Συγγραφέας: Θοδωρής Καλλιφατίδης
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Επιμέλεια: Βάσω Κυριαζάκου
Έκδοση: Νοέμβριος 2003
Σελίδες : 262
Τιμή εκδότη: 16,96 ευρώ

Η ηλιόλουστη αυγουστιάτικη Κυριακή δεν δικαιολογούσε την πτώση του ιδιωτικού αεροπλάνου. Οι επιβάτες, όλοι γνωστά πρόσωπα της υψηλής σουηδικής κοινωνίας και ένα άγνωστο μελαψό αγόρι. Ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια;

Η ντετέκτιβ Κριστίνα Βέντελ, προσπαθώντας να ανακαλύψει την ταυτότητα του μικρού αγοριού βρίσκεται αντιμέτωπη με καλά κρυμμένα μυστικά που η αποκάλυψή τους θα τίναζε αυτήν την κοινωνία στον αέρα.

Το δίλημμα είναι μεγάλο.

Ο Θοδωρής Καλιφατίδης διεισδύει στις ανθρώπινες σχέσεις με τη στοχαστική ματιά του και περιγράφει τη σημερινή κοινωνία όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Ο Θοδωρής Καλλιφατίδης γεννήθηκε στους Μολάους Λακωνίας το 1938. Γιος δασκάλου από τον Πόντο, ήρθε στην Αθήνα το 1946 και αποφοίτησε από το 5ο Γυμνάσιο αρρένων. Σπούδασε στη σχολή του Κάρολου Κουν και μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε στη Σουηδία. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και δίδαξε αργότερα στην ίδια σχολή. Επί τέσσερα χρόνια διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό Μπόνιερς Λιττερέρα Μαγκαζίν. Από το 1976 ζει αποκλειστικά από το γράψιμο.

Έργα του: Πάντα θα επιστρέφω (2015), Γράμματα στην κόρη μου (2013), Τα περασμένα δεν είναι όνειρο (2012), Ο Άγιος Ηρακλής (2011), Φίλοι και εραστές (2009), Μητέρες και γιοί (2007), Στο βλέμμα της (2006) κ.ά.

ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ, Λάκης Δόλγερας

Εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι
ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ, Λάκης Δόλγερας (Εκδ. Γαβρηλίδης)

Συγγραφέας: Λάκης Δόλγερας
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Επιμέλεια: Αγγελική Κορρέ
Έκδοση: Ιούλιος 2015
Σελίδες : 327
Τιμή εκδότη: 15,90 ευρώ

Καλοκαίρι του 2013. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ιάσονας Τσιάρας με το παρατσούκλι “Ωνάσης” κάνει διακοπές στον Αλάτα, το ειδυλλιακό ιδιόκτητο νησί του στον κόλπο του Παγασητικού. Οι επιχειρήσεις του βρίσκονται σε οριακό σημείο. Εργαζόμενοι, προμηθευτές, ανταγωνιστές διεκδικούν την περιουσία του. Το ίδιο και το άμεσο περιβάλλον του. Έτσι, όταν βρίσκεται δολοφονημένος, οι ύποπτοι είναι πολλοί. Ο αστυνόμος Δημητρίου ζητάει τη συνδρομή του δημοσιογράφου Δημοσθένη Σαρόγλου και του εγκληματολόγου Θανάση Παπαγκίκα. Ένα ράλι ξεκινάει για το ποιος θα φτάσει πρώτος στον δολοφόνο…

Ο Λάκης Δόλγερας γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών το 1945. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Έργα του: Νικητές και νικημένοι (2013), Η δεύτερη συνάντηση της Ελεονώρας και του Νίκου (2012), Μια σκοτεινή υπόθεση (2010), Ξεχασμένες ιστορίες (2007).

ΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, Γρηγόρης Αζαριάδης

Συγγραφέας: Γρηγόρης Αζαριάδης
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Επιμέλεια: Δημήτρης Λυμπερόπουλος
Έκδοση: Ιούλιος 2015
Σελίδες : 465
Τιμή εκδότη: 21,20 ευρώ

Λίγα μόλις λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η Περσεφόνη Πετρίδου, βγήκε από την πολυκατοικία επί της οδού Ήβης. Βυθισμένη στις σκέψεις δεν πήρε είδηση την απότομη μεταβολή του καιρού. Ο αέρας δυνάμωσε κάνοντας τα ψηλά δέντρα στις δυο πλευρές του σκοτεινού δρόμου να μοιάζουν μεθυσμένοι χορευτές. Ένιωσε ένα ψυχρό χάδι στην πλάτη, που παρέπεμπε σε μια απροσδιόριστη απειλή. Τάχυνε το βήμα. Άνοιξε βιαστικά την τσάντα κι έβγαλε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της. Εκείνη τη στιγμή, άκουσε έναν ανεπαίσθητο θόρυβο. Στράφηκε πίσω της. Ένας ψηλός, αδύνατος άντρας με φούτερ και κουκούλα στεκόταν απέναντι. Στο χέρι κρατούσε ένα περίστροφο. Ο άντρας την κοίταζε αμίλητος. Το παγωμένο βλέμμα του την έκανε να ανατριχιάσει. Τέντωσε το χέρι και την σημάδεψε. Η γυναίκα είδε την αποτρόπαιη μάσκα του τρόμου να την αγκαλιάζει με αόρατα χέρια κι ένιωσε τα παγωμένα δάχτυλα να ψαχουλεύουν τον λαιμό της. «Μην το κάνεις… σε παρακαλώ!» Τρείς πυροβολισμοί ήρθαν σαν απάντηση στην ικεσία της. Οι βολίδες σφηνώθηκαν ψηλά, στους μηρούς. Παραπάτησε κι έγειρε προς τα πίσω. Τα χέρια της υψώθηκαν αβέβαια σαν να προσπαθούσε να προστατέψει το σώμα της απ’ αυτό που καταλάβαινε ότι θα ακολουθούσε. Την πλησίασε λίγο περισσότερο. Τράβηξε ξανά τη σκανδάλη. Άλλοι δυο πυροβολισμοί χαμηλά, στην κοιλιά. Η Περσεφόνη γλίστρησε απαλά προς τα κάτω και σωριάστηκε ανάσκελα στον δρόμο. Ο άντρας πλησίασε λίγο ακόμα. Τα δευτερόλεπτα μέχρι τους επόμενους πυροβολισμούς αργοσύρθηκαν σαν βαριεστημένες χελώνες. Άλλες δυο βολίδες στο στήθος. Έμεινε να την κοιτάζει ακίνητος. Πήγε πάνω της. Ακούμπησε σχεδόν το περίστροφο στο μέτωπό της. Μια τελευταία βολίδα. Εξ επαφής.

Το Μοτίβο του δολοφόνου είναι ένα σκληρό αστυνομικό μυθιστόρημα. Η εμφάνιση ενός ιδιόρρυθμου δολοφόνου, που ακολουθεί συγκεκριμένο μοτίβο, σηματοδοτεί ένα ανελέητο κυνηγητό από την αστυνόμο Τρύπη και την ομάδα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ιδιοκτησίας. Στο 3ο του μυθιστόρημα, ο Γρηγόρης Αζαριάδης επιχειρεί να ανιχνεύσει τα σύνορα που ενώνουν μια μεσογειακή ιστορία δολοφονιών με το προφίλ ενός απρόσωπου ψυχρού Βορειοευρωπαίου δολοφόνου.

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος κι έχει έναν γιο και μία κόρη.

Έργα του: Η τελευταία παράσταση της Μαρίνας Φιλίππου (2013), Παλιοί λογαριασμοί (2012)

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΛΕΪ ΣΤΡΗΤ, Άρης Γαβριηλίδης

Εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΛΕΪ ΣΤΡΗΤ, Άρης Γαβριηλίδης (Εκδ. Γαβριηλίδης)

Συγγραφέας: Άρης Γαβριηλίδης
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Επιμέλεια: Ελένη Κοσμά
Έκδοση: Νοέμβριος 2015
Σελίδες : 310
Τιμή εκδότη: 15,90 ευρώ

Τι μυστικά κρύβει η ωραία αεροσυνοδός που τρυπώνει στη ζωή του εφοπλιστή Ηρακλή Λομπαρδιανού και τον οδηγεί στον όλεθρο; Είναι κόρη του, όπως υποδεικνύουν όλα τα στοιχεία, ακόμη και η εξέταση DNA, ή τα φαινόμενα απατούν; Κι αυτό που αποκαλύπτεται είναι αληθινό; Ή μήπως κρύβει κάτι άλλο; Τι είναι, τελικά, αλήθεια και τι ψέμα όταν όλα ανατρέπονται, ακόμη και μετά τον θάνατο του Ηρακλή Λομπαρδιανού;

Ο συγγραφέας μας ξεναγεί στην κλειστή και κοσμοπολίτικη ζωή των Ελλήνων εφοπλιστών και μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο μαγικό, γεμάτο μυστήριο.

Ο Άρης Γαβριηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι οικονομολόγος και διευθυντικό στέλεχος ναυτιλιακών τραπεζών και επιχειρήσεων.

Έργα του: Αντίο άγχος! (2016), Αντίο πάχος! (2014), Τα φλύαρα αποσιωπητικά… (2008)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος