«Ενέδρες της Ζωής» από το Νέο Ελληνικό Θέατρο στη μνήμη του Κουν

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο και ο ιδρυτής του Γιώργος Αρμένης τιμούν την επέτειο των τριάντα χρόνων από το θάνατο του Καρόλου Κουν με μια θεατρική σύνθεση πάνω στη δραματουργία της Λούλας Αναγνωστάκη, που παρουσιάζεται στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στις 21:00, στο Φουαγιέ του θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για την παράσταση «Ενέδρες της Ζωής – Λούλα Αναγνωστάκη mixage», στην οποία συμμετέχουν οι σπουδαστές του Γ´ έτους της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Νέου Ελληνικού Θεάτρου-Γ. Αρμένη, σε διδασκαλία-σύνθεση κειμένου Μάνου Καρατζογιάννη.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ημέρα θανάτου του Καρόλου Κουν, μετά την παράσταση, θα μιλήσουν προς τιμήν του οι: Γιώργος Αρμένης, Ηλίας Λογοθέτης, Θανάσης Νιάρχος, Αντώνης Φωστιέρης. «Ενέδρες της Ζωής» από το Νέο Ελληνικό Θέατρο στη μνήμη του Κουν

Το έργο

Προσωπικές ιστορίες που ξεχωρίζουν μέσα από το πλήθος σε ένα διαρκώς απειλούμενο δημόσιο χώρο υπογραμμίζουν την αξία της ατομικότητας και της ετερότητας, της δυνατότητας δηλαδή να μπορεί να αφηγηθεί κανείς ελεύθερα το δικό του βίωμα. Η μεταπολεμική Ελλάδα (Η Νίκη, Η Συναναστροφή), η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης (Το ταξίδι μακριά, Ο Ήχος του Όπλου και η Κασέτα) αλλά και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα (Σ῾ εσάς που με ακούτε) αποτελούν τις τρεις θεματικές ενότητες του κειμένου, που ερευνά το πολιτικό περίγραμμα της δραματουργίας της Αναγνωστάκη τα τελευταία πενήντα χρόνια.

«Ενέδρες της Ζωής» από το Νέο Ελληνικό Θέατρο στη μνήμη του Κουν

Ο τίτλος της παράστασης είναι δανεισμένος από το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη Εσύ μόνο το ξέρεις.

Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Καρποδίνη

Ερμηνεύουν οι: Ζωνίτσα Σοφία, Κυπαρίσσης Μενέλαος, Νίνης Στέλιος, Ξένου Μαίρη, Πουλίδα Ελεάννα, Σολδάτου Σοφία – Μαίρη, Στυλιανού Αυγουστίνα,  Φιλιάγκου Βασιλική

Info

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΕΝΗ

Σπυρίδωνος Τρικούπη 34 και Κουντουριώτη, Εξάρχεια.

Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 21:00.

Τηλ. : 210 8253489 – 2108817941

Διάρκεια: 60’  χωρίς διάλειμμα

Είσοδος ελεύθερη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος