Ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Ταυρωνίτη στο Δήμο Πλατανιά

Υπεγράφη στο Δήμο Πλατανιά από το δήμαρχο, Γιάννη Μαλανδράκη, η σύμβαση για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για το κτίριο του κλειστού γυμναστηρίου Ταυρωνίτη, προϋπολογισμού 488.000 ευρώ.

Οι δράσεις που προβλέπονται έχουν ως στόχο την άμεση εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και τη δημιουργία υποδομών για την ορθή τοποθέτηση και λειτουργία των συστημάτων που θα προμηθευτούν στα πλαίσια του έργου.

Ειδικότερα, στο κτίριο του κλειστού γυμναστηρίου Ταυρωνίτη, οι εργασίες αφορούν στην αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και διπλό υαλοπίνακα, καθώς και στην εγκατάσταση συστημάτων σκίασης.

Επίσης, προβλέπεται η αντικατάσταση των υφιστάμενων θερμαντικών σωμάτων με fan coils, η εγκατάσταση δοχείου αδράνειας διπλής ενέργειας, αλλά και όλα τα απαιτούμενα υδραυλικά εξαρτήματα που θα συνεισφέρουν στην ορθή λειτουργία του συνολικότερου συστήματος. Επίσης η δημιουργία και λειτουργία του συστήματος θέρμανσης – ψύξης, καθώς και η μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου.

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και στον προϋπολογισμό του 2020.

Η αντιδήμαρχος, Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη, ανέφερε ότι «μετά την ολοκλήρωση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης και των λοιπών παρεμβάσεων, στο κτίριο του κλειστού γυμναστηρίου στον Ταυρωνίτη, θα αυξηθούν οι ώρες χρήσης του γυμναστηρίου ιδιαίτερα κατά τις περιόδους που έχομε πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος