Ένοχος κρίθηκε ο πατέρας για ασέλγεια σε βάρος του 4χρονου παιδιού του

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών με αναστέλλουσα δύναμη επέβαλλε την Τετάρτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον πατέρα που διαπιστώθηκε ότι ασελγούσε σε βάρος του 4χρονου –και ορφανού από μητέρα- παιδιού του. Παράλληλα, το δικαστήριο απαγόρευσε στον δράστη να επιχειρήσει να πλησιάσει ξανά το παιδί του.

Ο πατέρας, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του παιδιού κάθε φορά που το φιλοξενούσε στο σπίτι του και ενόσω αυτό ζούσε μόνιμα με τη γιαγιά του, η οποία βλέποντας την άρνηση του παιδιού να πηγαίνει στο σπίτι του πατέρα του, αντιλήφθηκε το πρόβλημα.
Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου καθώς όπως ανέφερε το 4χρονο παιδί βίωσε άσχημη κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος ισχυριζόμενος πως πρόκειται για μια σκευωρία την οποία ενορχήστρωσε η γιαγιά του παιδιού, για να του το πάρει.

Καθοριστική ήταν η κατάθεση της παιδοψυχολόγου η οποία τόνισε ότι τα όσα της είπε το παιδί, αποκλείεται να τα «φαντάστηκε» και να τα «έβγαλε με το μυαλό του». Είπε ακόμη ότι το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα προσαρμογής και συμπεριφοράς μέχρι σήμερα.
Μάλιστα ο μικρός φέρεται να παρενοχλούσε άλλα αγοράκια είτε κατεβάζοντας τα εσώρουχα τους, είτε κατεβάζοντας τα δικά του. Πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος