Εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ ροδιού

Μια ιδιαίτερη εορταστική σαλάτα με ρόδι, καραμελωμένα καρύδια, παρμεζάνα και βινεγκρέτ ροδιού ετοιμάζει ο σεφ Κώστας Κωβαίος για τη “Ραδιοτηλεόραση”, ιδανική για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας τις γιορτινές ημέρες.

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • Διάφορα ανάμεικτα σαλατικά (ρόκα, σπανάκι, ραντίτσιο, βαλεριάνα, μαρούλι, λόλα)
  • 1 ρόδι (τους σπόρους)
  • 100 γρ. καρύδια
  • 150 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα σε λεπτές φλοίδες
  • αλάτι και πιπέρι
  • κρέμα βαλσάμικο για το γαρνίρισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.σ. χυμό ροδιού
  • 1/2 κ.σ. γρεναδίνη
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι-πιπέρι

Εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ ροδιού

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε καλά και τα κόβουμε με το χέρι, σε μεγάλα κομμάτια.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε μούλτι και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, με λίγες σταγόνες νερό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σκουρύνει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά, τοποθετώντας σε λαδόκολλα να κρυώσουν.
  • Σερβίρουμε τελευταία στιγμή τη σαλάτα, αφού την έχουμε ανακατέψει με το ντρέσινγκ, στολίζοντας με τις πέρλες από το ρόδι τα καρύδια και την παρμεζάνα.
  • Ντεκοράρουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος