ΕΡΤ Χανίων – Γ. Ζερβός: Ο Π. Πολάκης ενήργησε έχοντας γνώμονα το δημόσιο συμφέρον (audio)

Ο Παύλος Πολάκης προχώρησε στην κατασκευή της προβλήτας έχοντας γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και όχι ενεργώντας ιδιοτελώς, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο νυν Δήμαρχος Χανίων Γιάννης Ζερβός.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, για υπόθεση παραβίασης του νόμου 2971/2001 που αφορά την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας, που είχε τελεστεί το 2011, όταν ο νυν υπουργός ήταν δήμαρχος Σφακίων. Ο Π. Πολάκης, κατηγορείται, ότι το 2011 με την ιδιότητα του δημάρχου, στη θέση Διαλεσκάρι των Σφακίων του νομού Χανιών επέφερε μεταβολή στην θάλασσα και τον αιγιαλό, καθώς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής (κτηματική υπηρεσία) κατασκεύασε αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων.

Ο Δήμαρχος Σφακίων, ο οποίος παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, ανέφερε χαρακτηριστικά: Είναι η μοίρα πολλών αιρετών να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν σε ζωτικές ανάγκες των πολιτών και ν’ απαγκιστρωθούν από το τέρας της γραφειοκρατίας.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Ζερβός:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος