«Εξόριστα καλοκαίρια» – Η νέα ποιητική συλλογή του Ιωάννη Παπουτσάκη (video)

Τη νέα ποιητική συλλογή του με τίτλο «Εξόριστα καλοκαίρια», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βακχικόν, παρουσίασε ο δημοσιογράφος Ιωάννης Παπουτσάκης, στην κατάμεστη αίθουσα του Polis art cafe.

«Εξόριστα καλοκαίρια» – Η νέα ποιητική συλλογή του Ιωάννη Παπουτσάκη (video)Ποιήματα από τη συλλογή απήγγειλαν οι ηθοποιοί Λευτέρης Ελευθεριάδης, Ολγα Μουργελά και η δημοσιογράφος Εύη Φιαμέγκου, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των φίλων, των συναδέλφων και όλων όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος.

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής.

https://youtu.be/xC-FyEMWqLg

Ο γνωστός τραγουδιστής Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμήνευσε το τραγούδι “Της περηφάνειας μας τα αηδόνια”, σε στίχους του Γιάννη Παπουτσάκη και μουσική Μιχάλη Τερζή, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την ιδιαίτερη φωνή του, αφιέρωσε ένα χαρακτηριστικό τραγούδι στον ποιητή. Στην παρουσίαση παρέστη και ο καθηγητής-φιλόλογος του Γιάννη Παπουτσάκη  στο Λύκειο, Δημήτρης Γεωργόπουλος, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά μίλησε για τον “μαθητή” του, “που ανήσυχο πνεύμα από μικρός, προόδευσε και ακολούθησε τον δρόμο της δημιουργίας, με επιτυχία σε ό,τι κι αν καταπιάστηκε”.

«Εξόριστα καλοκαίρια» – Η νέα ποιητική συλλογή του Ιωάννη Παπουτσάκη (video)Ο Νέστορας Πουλάκος, δημοσιογράφος και εκδότης του Βακχικόν, εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του για τη συνεργασία του εκδοτικού οίκου με τον Γιάννη Παπουτσάκη αλλά και για τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην ποιητική συλλογή “Εξόριστα καλοκαίρια”, που αποτελεί τη δεύτερη δουλειά του δημιουργικού δημοσιογράφου και συγγραφέα.

«Εξόριστα καλοκαίρια» – Η νέα ποιητική συλλογή του Ιωάννη Παπουτσάκη (video)

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Παπουτσάκη

Ο Γιάννης Παπουτσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερη έφεση στην ποίηση, στη λογοτεχνία, στη δημοσιογραφία, στον κινηματογράφο και στον αθλητισμό. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι Επαγγελματικών Σπουδών» και αμέσως μετά εργάστηκε στις πολιτιστικές στήλες των εφημερίδων Εξόρμηση και Βραδυνή.

«Εξόριστα καλοκαίρια» – Η νέα ποιητική συλλογή του Ιωάννη Παπουτσάκη (video)Από το 1986 εργάζεται στην ΕΡΤ, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο αθλητικό και πολιτιστικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης και, επί 19 έτη, στο περιοδικό “Ραδιοτηλεόραση”, όπου έγραφε μεταξύ άλλων τις αθλητικές σελίδες και την κριτική κινηματογράφου. Την περίοδο 1990-1994 διετέλεσε προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ2, ενώ από το 2000 έως το 2003 συνεργάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή-ντοκιμαντέρ της Σε ρυθμούς ελληνικούς.

Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, συνέχισε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Οpen καθώς και στην εφημερίδα Το Χωνί. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2015, τον βρίσκει να παρουσιάζει εκπομπές στο Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στη Φωνή της Ελλάδας. Επίσης, έχει εργαστεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Κανάλι Ένα, Πόλις, Αlpha Sport, Κανάλι 15. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Το 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή Στις ράγες της μνήμης (The Leaders Publications).

«Εξόριστα καλοκαίρια» – Η νέα ποιητική συλλογή του Ιωάννη Παπουτσάκη (video)
Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει το τραγούδι “Της περηφάνειας μας τα αηδόνια”, σε στίχους του Γιάννη Παπουτσάκη.

 Φωτογράφος: Στράτος Προύσαλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος