Γ. Κεφαλογιάννης: “Ευχόμαστε αυτή τη φορά, οι δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας για Τμήμα Τουρισμού να μην είναι κενές περιεχομένου”

Η υλοποίηση του τμήματος Τουρισμού στο Ρέθυμνο, αποτελεί μια συστηματική προσπάθεια ενίσχυσης του Πανεπιστήμιου Κρήτης με σύγχρονα ακαδημαϊκά αντικείμενα, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και στην ανάδειξη της χώρας μας σε κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αυτό αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ίδρυση τμήματος Τουρισμού στο Ρέθυμνο.

Ο ρεθεμνιώτης βουλευτής, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου τμήματος, τόνισε πως ο ίδιος ενημερώθηκε «με ιδιαίτερη ικανοποίηση» για την εξαγγελία.

«Ευχόμαστε αυτή τη φορά, οι δεσμεύσεις να μην είναι κενές περιεχομένου, καθώς οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα υπερθεματίζουν για την ίδρυση και τη λειτουργία του τμήματος, όταν πάρθηκαν οι πρώτες επίσημες αποφάσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωναν αντίθετοι. Θυμίζουμε εξάλλου, ότι στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ για την Παιδεία, θέσπισαν την κατάργηση των δύο τμημάτων σε Κρήτη και Αιγαίο – διάταξη που αναγκάστηκαν να αποσύρουν μετά και από προσωπική κοινοβουλευτική μου παρέμβαση».

Ο κ. Κεφαλογιάννης κατήγγειλε την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το θέμα, λέγοντας πως ο υπουργός απαντούσε αρχικά ότι «η ευθύνη για τη μη υλοποίηση του τμήματος ανήκει στην προηγούμενη ηγεσία, η οποία δεν προχώρησε στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και είχε δεσμευτεί ότι αυτό θα εκδοθεί έως τον Ιούνιο του 2017. Μετά από τη συνεχομένη κυβερνητική απαξίωση του εγχειρήματος, δεσμεύεται εκ νέου για επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών… Καλωσορίζουμε λοιπόν την κυβέρνηση στη σύγχρονη ακαδημαϊκή πραγματικότητα, υπενθυμίζοντας ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί ο εμπαιγμός της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. – ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος