Γ. Σαρρής: Ζητάμε τον ουσιαστικό έλεγχο, υπέρ των δημοτών (audio)

Για την υπόθεση των χιλιάδων αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων στις εγκαταστάσεις διάφορων επιχειρήσεων που αποφέρουν τεράστια απώλεια εσόδων για τον Δήμο Χανίων, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» Γιάννης Σαρρής.

Με αφορμή τον έλεγχο σε συγκεκριμένη επιχείρηση -είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για λατομείο που λειτουργεί στα διοικητικά όρια του Δήμου- αλλά και άλλες γνωστές αποκλίσεις στα δηλωμένα τετραγωνικά ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, η παράταξη ζήτησε τον ουσιαστικό έλεγχο προς όφελος των δημοτών ειδικά σε μια περίοδο υποχρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Σαρρής ανέφερε ενδεικτικά, ότι η επίμαχη επιχείρηση, έχει ένα ρολόι ύδρευσης, το οποίο καταγράφει μόλις 30 κυβικά νερού τον μήνα! Πάντως, τη συγκεκριμένη επιχείρηση αντιμετώπιζαν όπως όλα δείχνουν «επιλεκτικά» και οι παρελθούσες δημοτικές αρχές.

Παράλληλα, ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε στην θετική εξέλιξη ως προς τη συμφωνία των δημοτικών παρατάξεων να διεκδικήσουν το σύνολο της έκτασης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου χωρίς ανταλλάγματα, από το Υπουργείο ε Εθνικής Άμυνας.
Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βάϊος Χειμώνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος