Γ. Σταθάκης: Αναγκαία η σύσταση ενός κεντροαριστερού μετώπου (audio)

Η Ελλάδα εκσυγχρονίζεται, ξεπερνά αγκυλώσεις και όλοι εργαζόμαστε για την υλοποίηση ζωτικών μεταρρυθμίσεων, επεσήμανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή την πραγματοποίηση από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Εσπερίδας, με θέμα τη σύνταξη δασικών χαρτών.

Ολοκληρώνοντας το τρίπτυχο: Δασικοί Χάρτες – Ακτογραμμές και Κτηματολόγιο, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ξεκινά την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος με προτεραιότητα στην θεμιτή ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε ο κ. Σταθάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ευσυνείδητη ανταπόκριση των υπηρεσιών, που προχωρά με θεαματικό ρυθμό την υλοποίηση του προγράμματος. Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε το πολυδιάστατο χρονοδιάγραμμα των ενεργειακών έργων και ερευνών στην Κρήτη.

Οι καταστροφές στα Χανιά

Τα Χανιά έχουν υποστεί όντως μια βιβλική καταστροφή, δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν έρθει και συνεργάζονται με μηχανικούς του Δήμου και της Περιφέρειας, μηχανικοί του Υπουργείου, ενώ έχει ξεκινήσει και η χρηματοδότηση των περιοχών που επλήγησαν.

Αναγκαία η σύσταση ενός προοδευτικού κεντροαριστερού μετώπου

Πάντα πίστευα και υποστήριζα την ανάγκη δημιουργίας ενός κεντροαριστερού μετώπου, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Σταθάκης σχολιάζοντας τις πολιτικές ζυμώσεις που είναι σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια και με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Σταθάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος