Γερμανία: Ο Γιοακίμ Νάγκελ διάδοχος του Βάιντμαν στη Bundesbank

Ο οικονομολόγος, Joachim Nagel, θα αντικαταστήσει, το Jens Weidmann, ως επικεφαλής της Bundesbank. Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος, Olaf Scholz, (SPD) πρότεινε τον 55χρονο για αυτή τη θέση, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπούχνερ. Θεωρείται βέβαιο ότι ο καθ ύλιν αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, θα αποδεχτεί την πρόταση Σολτς.

Ο Νάγκελ είναι «παιδί» της Μπούντεσμπανκ, είναι μέλος του SPD, αλλά είναι υποστηρικτής της νομισματικής σταθερότητας, κόντρα στη χαλαρή πολιτική επιτοκίων που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία της ΕΚΤ.

Ο Νάγκελ εργάστηκε στην Bundesbank επί 17 χρόνια, έξι από αυτά διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Το 2017 μετακόμισε στην Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW και στη συνέχεια το 2020 στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIZ), όπου είναι Αναπληρωτής Επικεφαλής του τομέα των Τραπεζών

Η οριστική απόφαση για την τοποθέτηση του Νάγκελ στη θέση του προέδρου της Μπούντεσμπανκ αναμένεται να ληφθεί στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς, Βερολίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος