Για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας μιλά η Morgan Stanley

Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 1ο τρίμηνο του 2016 ήταν μικρότερη της αναμενομένης αναφέρει ο αμερικανικός οίκος Morgan Stanley σε έκθεσή του ενώ διαβλέπει ανάκαμψη με τον ρυθμό ανάπτυξης να ισχυροποιείται στις αρχές του 2017.

Στην έκθεση που φέρει τον τίτλο “Σταθεροποίηση ενόψει“, η Morgan Stanley αναφέρει ότι η μείωση του ΑΕΠ κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση είναι μικρότερη από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς που την τοποθετούσαν στο -0,7%.

Η Morgan Stanley περιμένει ότι η οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά σε κάποιο σημείο το 2016, πιθανόν προς το τέλος του δεύτερου τριμήνου με την εμπιστοσύνη να αποκαθίσταται γρήγορα.

Οι αναλυτές του ξένου οίκου προβλέπουν ότι η οικονομία θα είναι “σχεδόν στάσιμη” το 2016 και θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2% το 2017.

Αναφορικά με την αξιολόγηση, οι αναλυτές της Morgan Stanley τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει συμφωνία γιατί χρειάζεται τα χρήματα και θέλει να αποφύγει ένα Grexit.

Από την πλευρά τους, οι πιστωτές θέλουν να εξασκήσουν πίεση για να κλείσουν την συμφωνία αλλά δεν θέλουν να αυξηθεί περαιτέρω η αβεβαιότητα με δεδομένο το δημοψήφισμα στη Βρετανία για το Brexit και τις Ισπανικές εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος