Οι εκδόσεις Άγκυρα προτείνουν στους μικρούς αναγνώστες

Μύθοι και θρύλοι, Πηνελόπη Δέλτα, ο Καραγκιόζης, βιβλία δραστηριοτήτων αλλά και μυστηρίου περιλαμβάνονται στις καλοκαιρινές προτάσεις των εκδόσεων Άγκυρα.

45 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Οι εκδόσεις Άγκυρα προτείνουν στους μικρούς αναγνώστες
45 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
Συγγραφέας: Τάσος Παπαποστόλου. Εικονογράφος: Εύα Καραντινού. Εκδόσεις: Άγκυρα. Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2017. Σελ.: 224.

Ένα μοναδικό βιβλίο, βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, με μύθους και θρύλους της πατρίδας μας, που αποτελούν μέγιστο περιουσιακό στοιχείο του λαού μας…
Οι μύθοι και οι θρύλοι είναι οι ρίζες των παπ­πούδων και των πατεράδων μας. Απ’ αυτές τις βυζάχτρες ρίζες, βύζαξαν κι ανατράφηκαν γενιές και γενιές πριν από εμάς. Είναι η φύτρα μας που δεν μπορούμε, δεν έχουμε το δικαίωμα να αποχωριστούμε, έτσι, γιατί είναι νόμος της φύσης – κάθε ζωντανό που αποκόβεται απ’ αυτήν, πεθαίνει!
Αγκαλιά, λοιπόν, με τους θρύλους και τους μύθους που γέννησε η αστείρευτη φαντασία του, μεγάλωσε και μεγαλούργησε ο λαός μας προσπαθώντας πάντα να βρει την άκρη της ζωής και του σύμπαντος κόσμου.

ΜΑΓΚΑΣ

Οι εκδόσεις Άγκυρα προτείνουν στους μικρούς αναγνώστες
ΜΑΓΚΑΣ
Συγγραφέας: Πηνελόπη Δέλτα. Εικονογράφος: Εύα Καραντινού. Εκδόσεις: Άγκυρα. Τελευταία έκδοση: Φεβρουάριος 2016. Σελ.: 296. Ηλικίες: 9-14

Μέσα από τα μάτια του Μάγκα, ενός πανέξυπνου σκύλου «αγγλικής καταγωγής», παρακολουθούμε την καθημερινότητα μιας ελληνικής οικογένειας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στις αρχές του 20ού αιώνα.
Κεντρικό θέμα του βιβλίου, οι αγώνες των Ελλήνων εναντίον Τούρκων και Βουλγάρων, αλλά και ο θάνατος του Μίκη Ζέζα (όνομα με το οποίο παρουσιαζόταν και πολεμούσε ο ήρωας Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς).
Ωστόσο, τα ιστορικά γεγονότα διανθίζονται από τα καμώματα και τις γκάφες του Μάγκα, ο οποίος ξεκινάει πάντα με τις καλύτερες προθέσεις αλλά πάντα καταλήγει σε ζημιές και καταστροφές.
Ο «Μάγκας», ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να συναρπάζει και να συγκινεί παιδιά, εφήβους, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας αναγνώστες…

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΟΣ. ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Οι εκδόσεις Άγκυρα προτείνουν στους μικρούς αναγνώστες
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΟΣ
Σκίτσα-Διασκευή: Άκης Μελάχρης. Εκδόσεις Άγκυρα. Εξώφυλλο: Μαλακό με αυτιά. Σελίδες: 32. Με δραστηριότητες. Δώρο 2 φιγούρες για το δικό σου θέατρο σκιών!

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει, μετά τη συνάντησή του με τον Αχμέτ, να βρει έναν πρακτικό οδοντογιατρό για να γιατρέψει τον βεζίρη που υποφέρει από πονόδοντο. Συναντάει λοιπόν τον Καραγκιόζη και τον ρωτάει αν έχει να του συστήσει κάποιον. Ο Καραγκιόζης αποφασίζει να παραστήσει ο ίδιος τον οδοντογιατρό για να κερδίσει την αμοιβή που τάζει ο βεζίρης. Στήνει, λοιπόν, το «οδοντιατρείο» του και ξεκινάει δήθεν να γιατρεύει όποιον έχει πρόβλημα με τα δόντια του. Η συνέχεια είναι ξεκαρδιστική και η κατάληξη ακόμα περισσότερο…
Βασισμένο στο τεύχος 13 με τίτλο «Ο Καραγκιόζης οδοντογιατρός» από το αρχείο των εκδόσεων Άγκυρα.

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Οι εκδόσεις Άγκυρα προτείνουν στους μικρούς αναγνώστες
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ
Απόδοση – Διασκευή – Εικονογράφος: Άκης Μελάχρης. Εκδόσεις Άγκυρα. Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2017. Σελ.: 32. Με δραστηριότητες. Δώρο 2 φιγούρες για το δικό σου θέατρο σκιών! Ηλικίες: 5-11.

Ο Ταχήρ Μπέης αποφασίζει να εκδώσει μια εφημερίδα για να μαθαίνουν οι ντόπιοι τα νέα του τόπου. Ζητάει λοιπόν από τον Χατζηαβά-τη να του βρει κάποιον τολμηρό, έξυπνο και γραμματι-ζούμενο για να την αναλάβει. Ο Χατζηαβάτης σκέφτεται ότι ο ιδανικότερος γι’ αυτή τη δουλειά δεν είναι άλλος από τον Καραγκιόζη, που δέχεται σχεδόν αμέσως. Έλα, όμως, που ο αξιωματικός Σελήμ ζητάει στη συνέχεια από τους δυο τους να αρπάξουν κάποια έγγραφα κατά τη διάρκεια ενός πολεμικού συμβουλίου, προσφέροντάς τους μεγάλη αμοιβή. Έτσι, αντί για δημοσιογράφος, ο Καραγκιόζης εξελίσσεται σε κατάσκοπο και οι περιπέτειες αρχίζουν… Η συνέχεια αγωνιώδης αλλά και ξεκαρδιστική. Άραγε ο Καραγκιόζης και οι φίλοι του θα τα καταφέρουν να αρπάξουν τα πολεμικά έγγραφα όπου μέσα σ’ αυτά υπάρχει η εντολή να στρατολογηθούν όλοι οι ντόπιοι;

ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Φτιάχνω κούκλες με αυτοκόλλητα

Οι εκδόσεις Άγκυρα προτείνουν στους μικρούς αναγνώστες
ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Εικόνες: Ντανιέλα Σταματιάδη. Εκδόσεις: Άγκυρα. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Με αυτοκόλλητα και ένθετο σαλόνι από χαρτόνι. Ηλικίες: 4+.

Ένα ξεχωριστό βιβλίο, που συνδυάζει τη γνώση με την ψυχαγωγία, δίνοντας στα παιδιά να γνωρίσουν -χρωματίζοντας και κολλώντας αυτοκόλλητα- κάποιες από τις χώρες του κόσμου μέσα από τις παραδοσιακές φορεσιές τους. Στη μέση του βιβλίου υπάρχει ένθετος χάρτης με τις ηπείρους, που θα συμπληρωθεί από τα παιδιά με τα αυτοκόλλητα του βιβλίου

ΤΑ 39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΚΕΙΧΙΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΕΣΠΕΡ #4, ΆΘΡΑΥΣΤΟ

Οι εκδόσεις Άγκυρα προτείνουν στους μικρούς αναγνώστες
ΤΑ 39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΚΕΙΧΙΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΕΣΠΕΡ #4, ΆΘΡΑΥΣΤΟ
Συγγραφέας: Roland Smith. Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου. Εκδόσεις: Άγκυρα. Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2016. Σελ.: 214. Ηλικίες: 9-14

Ένα φοβερό έγκλημα
Ο 13χρονος Νταν Κέιχιλ και η μεγάλη του αδερφή Έιμι έχουν διαπράξει μια σειρά κλοπών, που τους έχει βάλει στη λίστα καταζητούμενων της Ιντερπόλ. Αλλά ο Νταν και η Έιμι δεν φταίνε για αυτές τις κλοπές. Μια σκοτεινή οργάνωση, γνωστή με το όνομα Βέσπερ, κρατάει ομήρους εφτά μέλη της οικογένειας Κέιχιλ. Αν η Έιμι και ο Νταν δεν καταφέρουν να παραδώσουν τα παράξενα αντικείμενα που οι Βέσπερ ζητούν ως λύτρα, οι όμηροι θα πεθάνουν.
Μέχρι τώρα η Έιμι και ο Νταν έχουν ξεφύγει από το κυνηγητό της αστυνομίας και έχουν εξασφαλίσει την επιβίωση των δικών τους. Μα όλα αυτά θ’ αλλάξουν. Ο Βέσπερ Ένα τους διατάζει να κλέψουν το Χρυσό Ιωβηλαίο, ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια του κόσμου. Αλλά η Έιμι και ο Νταν δεν ξέρουν ότι το Χρυσό Ιωβηλαίο είναι παγίδα… κι οτι κάποιος πρόκειται να πεθάνει.
Η αποστολή σου: εμπόδισε τους Βέσπερ. Ο Νταν και η Έιμι χρειάζονται τη βοήθειά σου. Οι έξι εκρηκτικές κάρτες παιχνιδιού μέσα σ’ αυτό το βιβλίο ανοίγουν την on line αποστολή σου. Βιάσου! Ο χρόνος μετράει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος