Η Γιορτή της Μουσικής και Second Life Project στον Κήπο του Μεγάρου

Σολίστ, χορωδίες και ορχηστρικά σύνολα δίνουν το δικό τους «παρών» στη Γιορτή της Μουσικής, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 20:00, στον Κήπο του Μεγάρου, στην οποία συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, οι πιανίστες Χρήστος Μαράντος και Harald Ossberger, η χορωδία Polyphonica και οι Μottet με guests τους τραγουδιστές Ξένια Γαργάλη και Σταύρο Σαλαμπασόπουλο.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής «προλογίζει» τη βραδιά με απογευματινά εργαστήρια και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους (ελεύθερη είσοδος, 17:00–19:45).

Στο πλαίσιο της Γιορτής της Μουσικής, την Παρασκευή 21 Ιουνίου (20:0023:00), φιλοξενείται στον Κήπο του Μεγάρου η πρωτοβουλία «Second Life Project Δώσε ζωή στα αγαπημένα σου ρούχα!» της ομάδας Connect your city με στόχο την υποστήριξη του προγράμματος Fabric Republic. 

Η Γιορτή της Μουσικής και Second Life Project στον Κήπο του Μεγάρου

Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τη θεσμοθέτηση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που διαδόθηκε σε όλες τις ηπείρους και σήμερα ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από χιλιάδες εκδηλώσεις σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου. Το Μέγαρο συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς με συναυλίες που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από την «κλασική» μέχρι την ethnic.
H βραδιά ανοίγει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον νεαρό αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Δημηνάκη, η οποία επέλεξε για αυτή την εορταστική συναυλία της στον Κήπο έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου σε… χορευτικό ύφος. Θα ακουστούν οι Πέντε ελληνικοί χοροί του Νίκου Σκαλκώτα, Ο μακάβριος χορός του Καμίγ Σεν-Σανς, οι Σλαβικοί χοροί του Αντονίν Ντβόρζακ και οι Ουγγρικοί του Γιοχάνες Μπραμς.

Η Γιορτή συνεχίζεται με το πιανιστικό ντουέτο Χρήστος Μαράντος–Harald Ossberger που παρουσιάζει συνθέσεις για τέσσερα χέρια. Οι δύο πιανίστες, οι οποίοι εκπροσωπούν δύο διαφορετικές πολιτιστικές παραδόσεις της Ευρώπης, έχουν εδραιώσει τη φήμη τους τόσο στην Αυστρία όσο και σε άλλες χώρες, όχι μόνο μέσω των εμφανίσεων τους ως σολίστ και ως μέλη σχημάτων μουσικής δωματίου αλλά και μέσω των καινοτόμων masterclasses τους.

Η Γιορτή της Μουσικής και Second Life Project στον Κήπο του Μεγάρου

Αμέσως μετά, στη σκηνή του Κήπου ανεβαίνει η Χορωδία Polyphonica. Σαράντα παιδιά ηλικίας 8-18 ετών και μια ορχήστρα με γιουκαλίλια, κρουστά, κλαρινέτο, ακορντεόν, ηλεκτρικό μπάσο και κλασική κιθάρα ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες μελωδίες υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους: της Μαρίζας Βαμβουκλή (που θα παίξει και ακορντεόν), της Έλσας Κούντιγκ και της Μυρτώς Τίκωφ. Συμμετέχουν: Έλλη Κωστελέτου (γιουκαλίλι) και Πέτρος Σταμέλος (μπάσο, κιθάρα, υπεύθυνος ορχηστρικού σχήματος).

Η Γιορτή της Μουσικής και Second Life Project στον Κήπο του Μεγάρου

 

Η Γιορτή κλείνει με το σχήμα Mottet των Σωτήρη Καστάνη (κιθάρα, programming) και  Δημήτρη Κουζή (βιολί). Ο ήχος των εγχόρδων συνδυάζεται με τη φωνή του ακορντεόν του Γιώργου Σχοινά, σε ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι από το ρομαντικό Παρίσι ως την «αιώνια πόλη», τη Ρώμη, και από τα ατμοσφαιρικά μπαρ της Νέας Υόρκης ως τα παθιασμένα τάνγκο στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Special guests, η τραγουδίστρια Ξένια Γαργάλη και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.

Η Γιορτή της Μουσικής και Second Life Project στον Κήπο του Μεγάρου

Για δεύτερη χρονιά, με αφορμή τη μεγάλη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει πριν την έναρξη του επίσημου προγράμματος (20:00) σειρά απογευματινών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους (17:00–19:45). Στις 17:00 παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη και στο MusicXLab, τον νέο της χώρο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσικής και τεχνολογίας Touch the sound! που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7–12 ετών (είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και προεγγραφή σε ειδική φόρμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης στις 10/6). Στις 18:00, στον Πολυχώρο, η Ορχήστρα Δωματίου «Έκτωρ Πανάρας» του Μουσικού Σχολείου Ιλίου ερμηνεύει συνθέσεις Καρλ Τζένκινς, Μπέλα Μπάρτοκ, Μορίς Ραβέλ και Γκούσταβ Μάλερ. Μία ώρα αργότερα, στον ίδιο χώρο, οι Cinema Paradiso Project διασκευάζουν τις νότες που έντυσαν τα κινηματογραφικά μας όνειρα και μεταφέρουν το ταξίδι από τη μεγάλη οθόνη στη σκηνή. Μια cine-περιπλάνηση στον φανταστικό κόσμο του σινεμά μέσα από αγαπημένα και διαχρονικά soundtracks του διεθνούς και ελληνικού κινηματογράφου. Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανέμονται στις 17:00.

Τιμές εισιτηρίων

10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας)

Η προπώληση των εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις έχει ήδη αρχίσει

 

Eισιτήρια

Τηλ.: 210 72 82 333, megaron.gr

Second Life Project

Το κοινό καλείται να φέρει στη Γιορτή όσα ρούχα δεν του χρειάζονται πια, ενώ θα μάθει να τα αξιοποιεί φτιάχνοντας αξεσουάρ, όπως τσάντες και κοσμήματα. Επίσης, στο ειδικό σημείο Fabric Republic μέσα στον Κήπο θα συλλέγονται ενδύματα που στη συνέχεια θα προσφερθούν σε φορείς και οργανισμούς για την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων.

Η Γιορτή της Μουσικής και Second Life Project στον Κήπο του Μεγάρου

Το Connect your city δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ανθρώπων ηλικίας 16 έως 30 ετών και στοχεύει στην κινητοποίηση των νέων και στην ανάληψη ενός ενεργού ρόλου στην κοινωνία μέσω της παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, αθλητικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί από νέους για νέους. Η προσέγγιση της ομάδας είναι ολιστική και παρεμβαίνει οπουδήποτε χρειαστεί, με απώτερο στόχο την εύρεση εργασίας για τη νέα γενιά.

Το πρόγραμμα Fabric Republic είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ειδών ένδυσης, επαναπροσδιορίζει την προσφορά καθαρού ρουχισμού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της κυκλικής διαχείρισης του προσφερόμενου ρουχισμού (συλλογή, διαλογή, φροντίδα, μεταποίηση, προσφορά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ανακύκλωση).

Πληροφορίες

Τηλ.: 210 7282333

www.fabricrepublic.gr/

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος