«Η ψιλικατζού» στον πολυχώρο VAULT – Συνέντευξη με την ηθοποιό Ελένη Ουζουνίδου

Ύστερα από 100 παραστάσεις την περασμένη σεζόν, «Η ψιλικατζού», βασισμένη στο αιχμηρό, αστείο και βαθιά συγκινητικό βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στον πολυχώρο VAULT, έως τις 27 Ιανουαρίου, κάθε Κυριακή, στις 21:15, και κάθε Δευτέρα, στις 19:00.

Συνέντευξη στην Ασπασία Κακολύρη

Μια γυναίκα, που θέλει, με όλη της την ψυχή, να γίνει μητέρα, που με πολύ αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο, σπάει τη σιωπή της για ένα θέμα-ταμπού, την υπογονιμότητα, υποδύεται η Ελένη Ουζουνίδου, η οποία  μιλάει στη «Ραδιοτηλεόραση» για την ξεχωριστή παράσταση, που είναι μια «κατάθεση ψυχής, μια βαθιά κι αληθινή εξομολόγηση».

«Η ψιλικατζού» στον πολυχώρο VAULT – Συνέντευξη με την ηθοποιό Ελένη Ουζουνίδου

«Η ψιλικατζού» μάς αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, για δεύτερη χρονιά. Τι πιστεύετε ότι αγάπησε ο κόσμος σε αυτή την παράσταση;

Είναι μια αληθινή ιστορία. Είναι η ιστορία της Κωσταντίνας Δελημήτρου, της συγγραφέως του βιβλίου «Η ψιλικατζού», που όντως διατηρούσε ψιλικατζίδικο στη Νίκαια, μια λαϊκή γειτονιά των Αθηνών, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να ολοκληρώσει το παιδικό της όνειρο, δηλαδή να αποκτήσει πολλά παιδιά και να κάνει μια μεγάλη οικογένεια. Πολύ νωρίς, γύρω στα 27 της έτη, ανακάλυψε πως τελικά δεν ήταν τόσο εύκολο και φυσικό όσο φαντάζονταν και μπήκε στη διαδικασία των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων. Η ζωή τής έφερνε τη μια δυσκολία πίσω απ’ την άλλη, η ευαισθησία της υψηλή, θα μπορούσε να τα είχε παρατήσει. Δεν το έκανε, και πάλι η ζωή τής έφερε ένα μεγάλο δώρο, έναν σοβαρό γυναικολόγο που εξέτασε προσεκτικά τα γυναικολογικά της προβλήματα, κι έτσι με εξωσωματική φυσικού κύκλου, χωρίς ορμόνες και φάρμακα, απέκτησε τα δύο της παιδάκια.

Ποια είναι η ψιλικατζού; Μια γυναίκα, όπως πολλές, που θέλει να γίνει μητέρα, που τολμά να αποκαλύψει την αλήθεια της; Αισθάνεσθε κοντά, ψυχικά, σε αυτό τον ρόλο;

Χρειάζεται πολύ μεγάλο θάρρος και τόλμη για να αποκαλύψει μια γυναίκα το πρόβλημά της, αλλά και να αντιμετωπίσει γιατρούς «κομπογιαννίτες», που εκμεταλλεύτηκαν την επιθυμία της να αποκτήσει παιδιά, γέμιζαν τις τσέπες τους, ενώ παράλληλα αυτή κόντεψε να χάσει την υγεία της και να καταστρέψει το παιδικό όνειρο, έτσι, επειδή κάποιοι «επιστήμονες» θέλανε ν’ αποκτήσουν… εξοχικά. Σε κάθε αδύναμο κι αδικημένο άνθρωπο, ναι, αισθάνομαι ψυχικά κοντά και θα τον υποστηρίζω επί σκηνής με όλο μου το είναι!

Υπογονιμότητα… ένα θέμα, που θίγει με αριστοτεχνικό τρόπο η παράσταση. Εξακολουθεί να είναι ταμπού;

Νομίζω πως όχι πια. Δεν είναι ταμπού, είναι η πραγματικότητα.

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κοινού; Θεωρείτε ότι η παράσταση αγγίζει περισσότερο τις γυναίκες;

Και τους άντρες, αλλά κυρίως τις γυναίκες. Οι αντιδράσεις είναι πολύ διαφορετικές ανάλογα με το τι βιώνει ο κάθε ή η κάθε θεατής εκείνη τη στιγμή. Άλλοι το βλέπουν από μακριά, με απόσταση, άλλοι σπαράζουν στο κλάμα, άλλοι απογοητεύονται διότι πίστευαν πως θα παρακολουθήσουν μια κωμωδία και, δυστυχώς, είχαμε και έχουμε και κάποιες λιποθυμίες.

«Η ψιλικατζού» στον πολυχώρο VAULT – Συνέντευξη με την ηθοποιό Ελένη Ουζουνίδου

Συντελεστές

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Δελημήτρου

Δραματουργική επεξεργασία-διασκευή-σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική-τραγούδι παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης

Σκηνικά: Δημήτρης Καρατζιάς, Μάνος Αντωνιάδης, Μάριος Βουτσινάς

Κοστούμια: Μάριος Βουτσινάς

Βοηθός: Αναστασία Δάλμα

Κατασκευή κοστουμιών: Γεωργία Σάντυ

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός φωτιστή: Θοδωρής Μαργαρίτης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Trailer παράστασης-video τραγουδιού: Στέφανος Κοσμίδης

Παίζουν: Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Ψαρρά

  • Η Ελένη Ουζουνίδου, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η ψιλικατζού», απέσπασε το βραβείο «Άννα Καλουτά» στα Κορφιάτικα Θεατρικά Βραβεία 2018-2019, από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.

Ημέρες παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 21:15 και Δευτέρα στις 19:00, έως τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Διάρκεια: 70′ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 13€, φοιτητές-σπουδαστές-κάτοχοι κάρτας Πολυτέκνων-ΑμΕΑ-κάτοχοι κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) 10€

Πολυχώρος VAULT

Μελενίκου 26, Αθήνα

Τηλ: 213 0356472

vaulttheatre.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος