ΗΠΑ: Η Ριάννα μέσα στη λίστα του Forbes 2020 με τις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες

Η φετινή λίστα του Forbes αριθμεί συνολικά 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ. Μεταξύ τους βρίσκεται και η Ριάννα η οποία καταλαμβάνει την 33η θέση στη λίστα. Η είσοδος της τραγουδίστριας της ποπ και R&B, Ριάννα οφείλεται στην σειρά καλλυντικών της Fenty Beauty η οποία κατέγραψε πωλήσεις περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Στην κορυφή της λίστας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι η επιχειρηματίας, Νταϊάν Χέντρικς, συνιδρύτρια της ABC Supply, εταιρείας υλικών κατασκευών, η περιουσία της οποίας υπερβαίνει τώρα τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη δεύτερη θέση είναι η Τζούντι Φόλκνερ με περιουσία 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία ίδρυσε την Epic System Corps, εταιρεία ιατρικού λογισμικού.

Στην τρίτη θέση η επιχειρηματίας του ebay Μεγκ Γουίτμαν με περιουσία 5 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθούν οι Τζούντι Λoβ συνιδρύτρια αλυσίδας πρατηρίων υγρών καυσίμων (4,7 δισ.δολάρια), Μάριαν Ίλιτς (4,1 δισ. δολάρια) συνιδρύτρια της αλυσίδας Little Caesars Pizza.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Λίντα Ρέσνικ (3,6 δισ.δολάρια) γκουρού του μάρκετινγκ πίσω από τον Wonderful Co., όμιλο τροφίμων και ποτών που ίδρυσε με τον σύζυγό της.

Η Τζονέλ Χαντ είναι στην έβδομη θέση με περιουσία 3,5 δισ. δολάρια, ιδρύτρια με τον σύζυγό της μεγαλύτερης μεταφορικής εταιρείας στις ΗΠΑ, J.B. Hunt Transport Services.

Στην όγδοη θέση η Τάι Λι με περιουσία 3,2 δισ.δολάρια, CEO της SHI International, παρόχου τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Αμερικανίδα ιδιοκτήτρια και διευθύντρια μέσων μαζικής ενημέρωσης, εμφανίζεται στην ένατη θέση με περιουσία 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη δέκατη θέση με περιουσία 2,4 δισ. δολάρια η Ντόρις Φίσερ του brand ενδυμάτων και αξεσουάρ GAP.

Τρεις διάσημες τραγουδίστριες επίσης περιλαμβάνονται στη λίστα, η Μαντόνα είναι στην 40η θέση με περιουσία 550 εκατομμύρια δολάρια.

Η Σελίν Ντιον στη θέση 51 με περιουσία 455 εκατομμύρια δολάρια και η Μπιγιονσέ στη θέση 55 με περιουσία 420 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης νεοεισερχόμενη στη λίστα είναι η Κρις Τζένερ, η Αμερικανίδα επιχειρηματίας και τηλεοπτική προσωπικότητα που έγινε γνωστή από το ριάλιτι σόου «Keeping Up with the Kardashians», μαζί με την οικογένειά της.

Η περιουσία της ανέρχεται σε 190 εκατομμύρια δολάρια και προέρχεται από τη δραστηριοποίησή της στον τομέα των καλλυντικών και από το 10% ποσοστό που λαμβάνει από τις εξαιρετικά κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες των παιδιών της.

Η Τζένερ βρίσκεται στην 92η θέση. Η κόρη της, Κρις Τζένερ και Κιμ Καρντάσιαν είναι στη θέση 24 με περιουσία 780 εκατομμύρια δολάρια και η άλλη κόρη της, Κάιλι Τζένερ στη θέση 29 με περιουσία 700 εκατομμύρια δολάρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος