Kαλοκαιρινά σουβλάκια σολομού με λαδολέμονο

Ο sous chef στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Λάζαρος Κολαξής, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» καλοκαιρινά σουβλάκια σολομού με λαδολέμονο.

Υλικά

  • Φιλέτο σολομού
  • 1/2 κιλό ντοματίνια
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πιπεριά
  • Ηλιέλαιο
  • Ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε το δέρμα από το φιλέτο.
  2. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια.
  3. Το περνάμε στο σουβλάκι βάζοντας εναλλάξ ένα κομμάτι πιπεριά και ντοματίνια.
  4. Αλατίζουμε, λαδώνουμε και ψήνουμε σε γκριλ για 1,5-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Αλατίζουμε, λαδώνουμε τη μελιτζάνα και την ψήνουμε σε φέτες στο γκριλ μέχρι να μαλακώσει. Το ίδιο και τα ντοματίνια.

Υλικά για το λαδολέμονο

  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Από όσο χυμό βγάλουν τα λεμόνια βάζουμε το διπλάσιο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση για το λαδολέμονο

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο multi και σερβίρουμε.

Tip: Αν δεν σας αρέσει ο σολομός, μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο χοντρό ψάρι της αρεσκείας σας.


* Ο Λάζαρος Κολαξής είναι sous chef στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει εργαστεί ως μάγειρας στα ξενοδοχεία «Ναυσικά» του «Αστέρα Βουλιαγμένης», στο «Saint George Lycabetus» και στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Έχει λάβει μέρος σε δύο πανελλαδικούς διαγωνισμούς μαγειρικής του chef club, με αντίστοιχα μετάλλια (ένα αργυρό και ένα χάλκινο).

Kαλοκαιρινά σουβλάκια σολομού με λαδολέμονο
Kαλοκαιρινά σουβλάκια σολομού με λαδολέμονο του chef Λάζαρου Κολαξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος