Καστανό ρύζι με μεσογειακά αρώματα

Εύπεπτο και υγιεινό, το ρύζι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ενέργειας, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Συνδυάζεται άψογα άριστα με κάθε είδος λαχανικού, δίνοντας ένα πιάτο, υψηλής θρεπτικής αξίας. Ο Κωσταντίνος Μουζάκης, διευθυντής Γαστρονομίας και υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, φτιάχνει για τη «Ραδιοτηλεόραση» καστανό ρύζι με μεσογειακά αρώματα.

Υλικά 

  • 4 φλιτζάνια καστανό ρύζι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (φύλλα)
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα 6 φλιτζάνια νερό και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας και το ζεσταίνουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το καστανό ρύζι και λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε ομοιόμορφα για λίγο και το αφήνουμε να βράσει περίπου 30 λεπτά.
  3. Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ ανακατεύοντας τα ομοιόμορφα και βγάζοντας το περιττό ζουμί τους.
  4. Μόλις γίνει το καστανό ρύζι το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα πολύ βαθύ μπολ και το αφήνουμε για 3 λεπτά να ηρεμήσει.
  5. Μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το φρέσκο πιπέρι μέσα στο μεγάλο μπολ με το καστανό ρύζι και τα ανακατεύουμε ομοιόμορφα με μια κουτάλα.
  6.  Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά στο μπολ με το καστανό ρύζι και τα ανακατεύουμε λίγο αλλά πολύ καλά…. Και έτοιμο να το σερβίρουμε στα πιάτα μας.

* Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS), Μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας & Υπεύθυνος τμήματος της Επτανησιακής Διατροφής, «CHEF EUROPE 2015″, Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος