Καβάλα: «Χώροι λατρείας των Ελληνορθόδοξων της Ανατολικής Θράκης»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Αδελφότητα των Απανταχού Ηρακλειτσιανών διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Ε. Πατέλη «Χώροι λατρείας των Ελληνορθόδοξων της Ανατολικής Θράκης, πριν τη μεγάλη Έξοδο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (4ος όροφος).

Θα μιλήσουν οι: Νίκος Καραγιαννακίδης- Ιστορικός, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς – π. Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού Α.Μ.Θ. και ο ίδιος ο συγγραφέας. Το βιβλίο «Χώροι λατρείας των Ελληνορθόδοξων της Ανατολικής Θράκης, πριν τη μεγάλη Έξοδο» περιέχει σε ξεχωριστά κεφάλαια τις Μητροπόλεις της Ανατολικής Θράκης πριν από το 1922, τους ναούς, τις μονές και τα αγιάσματα, τα ιερά κειμήλια τα οποία προέρχονται από ναούς της Ανατολικής Θράκης και ένα πολύτιμο πίνακα πόλεων και χωριών ανατολικά του ποταμού Έβρου, όπου εντοπίζονται από κτίσματα ή ερείπια, από τη βιβλιογραφία ή από αναμνήσεις, ναοί, παρεκκλήσια, μονές και αγιάσματα.
Καβάλα: «Χώροι λατρείας των Ελληνορθόδοξων της Ανατολικής Θράκης»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Μιχάλης Ε. Πατέλης γεννήθηκε στο Σουφλί το 1953. Από το 1978 ασχολείται με τη συλλογή λαογραφικού και ιστορικού υλικού από την τριχοτομημένη Θράκη. Διοργάνωσε πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ομαδικές. Πέραν του παρόντος βιβλίου, έχει εκδώσει τα παρακάτω έργα: «Οδοιπορικό στο χθες» (1994), «Σουφλίου Εγκώμιον» (2000), «Ιερά Μητρόπολις Σουφλίου 1924-1934» (2002), «Αλεξανδρούπολη: Οικονομίας Πανόραμα 1870-1970» (2007), «Ο Τύπος του Έβρου, 1890-2010» (2010). Επιπλέον, τεκμήρια και φωτογραφικό υλικό από τις συλλογές του κ. Πατέλη κοσμούν πάνω από 30 βιβλία διαφόρων Θρακών συγγραφέων και αρκετά τοπικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος