Καυστική απάντηση του Γεν. Γρ. Αθλητισμού στον πρ. Πρύτανη για το Κλειστό Κολυμβητήριο (audio)

«Δεν αισθάνομαι θιγόμενος από τους ισχυρισμούς του κ. Διγαλάκη για το κλειστό Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι. Θιγόμενος θα πρέπει να αισθάνεται ο Χανιώτικος Λαός που δεν μπορεί να έχει μια υποδομή αντάξια των αναγκών της πόλης», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε για το επίμαχο θέμα τις προηγούμενες μέρες, ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο κ. Συναδινός υπενθύμισε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του το 2015 επισκέφθηκε τον χώρο και στη συνέχεια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, τόσο για το Κολυμβητήριο όσο και για το Ποδηλατοδρόμιο «φάντασμα». Η εισαγγελική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, τόνισε ο Γ. Γρ. του Υπουργείου Αθλητισμού.

«Τον Ιούλιο του 2014 υπογράφηκε μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημόσιου –Γενική Γραμματεία Αθλητισμού- και το Πολυτεχνείο Κρήτης», ανάφερε ο κ. Συναδινός για να προσθέσει: «Αυτή η σύμβαση προέβλεπε ότι θα παραδοθεί το Κολυμητήριο στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα προκειμένου να συντάξει την μελέτη αποκατάστασης, να νομιμοποιήσει, να συντηρήσει, να φυλάξει τις εγκαταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα ορίστηκε ότι φορέας διαχείρισης θα είναι το Πολυτεχνείο. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, πράγματι δεν συντάχθηκε ποτέ το πρωτόκολλο παραλαβής ανάμεσα στην τότε ηγεσία του υπουργείου και στο Πολυτεχνείο. Αυτό είναι το πρώτο υπαρκτό πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Συναδινός.

«Έχω στα χέρια μου μια προγραμματική σύμβαση η οποία επί της ουσίας δεν υλοποιήθηκε ποτέ σε αυτά τα οποία προανέφερα ότι προέβλεπε και επίσης ποτέ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει φτάσει κάποια ώριμη μελέτη –με τεύχη δημοπράτησης και τεχνικά δελτία- παρά μόνο δύο διπλωματικές εργασίες οι οποίες έχουν τίτλους σχετικούς με το Κολυμβητήριο για την αειφόρο ανάπτυξη, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κλπ. Πρόκειται για δύο μελέτες μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίες έχουν συνταχθεί το 2008 (!)».

Αυτά για να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Διγαλάκη, τόνισε ο κ. Συναδινός στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχει από τον Οκτώβριο του 2016 ολοκληρωμένη μελέτη για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση σε τελικό επίπεδο τευχών δημοπράτησης. Αυτό ακριβώς αναφέρει ο κ. Διγαλάκης. Εμείς, ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα την παραλάβουμε για να προχωρήσουμε, κατέληξε ο κ. Συνοδινός.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε, ακόμη, ότι «οι πόροι υπάρχουν, αυτό που θα πρέπει να διευθετηθεί, είναι με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί και με τη συνέργεια ποιων φορέων θα ξεκινήσει η αναγκαία μελέτη για την αποκατάσταση της αθλητικής υποδομής».
Στη συνέχεια, κ. Συναδινός συνέδεσε την αποκατάσταση και λειτουργία του κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι με τα έργα που απαιτούνται στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν τελειώσει η αποκατάσταση του μεγάλου κολυμβητηρίου θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάποιες καθοριστικές παρεμβάσεις στο άλλο κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να κλείσουν όλα γιατί θα υπάρξει ζήτημα πού θα διοχετευτούν τα σωματεία και οι αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό και έχουμε δεσμευτεί ότι αυτό το πράγμα θα γίνει».
Τέλος, ο Γενικό Γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού αναφέρθηκε σε πλειάδα χρηματοδοτήσεων μικρής έντασης αθλητικών έργων, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα και πρόσβαση άθλησης σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές.

Ακούστε τη συνέντευξή του κ. Συναδινού στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βαίος Χειμώνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος