Κέρκυρα: Αίτημα διορισμού προσωρινής διοίκησης στο Εργ. Κέντρο

Αίτημα διορισμού προσωρινής διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο μέχρι να γίνουν οι εκλογές και ταυτόχρονα καθαίρεσης της σημερινής διοίκησης κατέθεσε το σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων σήμερα το πρωί στο πρωτοδικείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτη Πελάη το αίτημα εκδικάζεται αύριο Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι.
Στο μεταξύ η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων την οποία είχαν συγκαλέσει τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Δεν έγινε όμως εκλογή εφορευτικής επιτροπής εξαιτίας της απουσίας δικαστικού αντιπροσώπου.
Ο δικαστικός αντιπρόσωπος Ανδρέας Κρητικός που αρχικά είχε οριστεί από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργο Καλούδη ανακλήθηκε με νεώτερη απόφαση του. Η απόφαση κου Καλούδη ελήφθη ύστερα από αίτημα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στο οποίο ανέφερε ότι δεν υπάρχει αντικείμενο εφόσον οι εκλογές αναβλήθηκαν.
Σφοδρή ήταν η αντίδραση των σωματείων του ΠΑΜΕ για την ανάκληση του δικαστικού αντιπροσώπου. Επιτέθηκαν στον πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Γιώργο Καλούδη χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτη τέτοια απόφαση. Απαντητική ανακοίνωση εξέδωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου ο οποίος τονίζει ότι τήρησε τη νομιμότητα απολύτως.

Σε σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ κάνει λόγο για εκείνους που «απολαμβάνουν την ολόπλευρη στήριξη των μεγαλοεργοδοτών και των αστικών πολιτικών κομμάτων, ότι αποκαλύπτεται η διαλυτική στάση τους στο κίνημα . Κατηγορεί τον πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγυ ότι επέλεξε να είναι στο πλευρό του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και χαρακτηρίζει την απόφαση του αυθαίρετη.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δικηγόρος Γιώργος Καρύδης στην οποία τονίζει ότι δεν είχε δικαίωμα απόφασης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου και ότι έπρεπε να συγκληθεί το ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου προκειμένου να λάβει αυτή την απόφαση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος