Κέρκυρα: Συζήτησαν Ερημίτη, Νέο Φρούριο, Αποχετευτικό Σκάφωνα, Μπενίτσες

Το σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας.
Αναφερόμενος στο θέμα του Ερημίτη, ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος δήλωσε ότι ο στόχος του Δήμου είναι να στοιχειοθετήσει με βάσει παλαιότερες αεροφωτογραφίες της γεωγραφικής υπηρεσίας του στρατού και της δασικής υπηρεσίας ότι τα μονοπάτια προϋπήρχαν της παραχώρησης του κτήματος στο δημόσιο, πάντοτε χρησιμοποιούνταν για την πρόσβαση στη θάλασσα και είχαν δημόσιο χαρακτήρα. Η κυρία Υδραίου αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα εμποδίζει την επένδυση ο Δήμαρχος και ποιο μήνυμα εκπέμπει η παρέμβασή του αυτή ενώ ο κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι ο Δήμος διαχρονικά δεν έχει λάβει αποφάσεις που θα εμποδίσουν με πρακτικό τρόπο την παρουσία επενδυτών.

Νέο Φρούριο

Τη συνεδρίαση απασχόλησαν και οι φωτιές στο Νέο Φρούριο, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν κακόβουλες από το σύνολο των παρατάξεων. Ο Δήμαρχος τόνισε οτι το μνημείο με ΚΥΑ του 1951 δόθηκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το 1991 παραχωρήθηκε το άνω μέρος του στο Δήμο για τουριστική αξιοποίηση ενώ το 2011 η κτηματική εταιρεία του Δημοσίου ανέφερε ότι μόνος κύριος είναι το Υπουργείο οικονομικών. Για το λόγο αυτό και το 2014 ο Δήμος δεν μπόρεσε να ανανεώσει την παραχώρηση του μπαρ που λειτουργούσε στην κορυφή του. Ο κ. Νικολούζος ανέφερε ότι το Υπ. Πολιτισμού δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα παραχώρησης του μνημείο στο Δήμο Κέρκυρας.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η κυρία Υδραίου τόνισε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να είχε αντιταχθεί στη μονομερή προγραμματική της Περιφέρειας με το Υπ. Πολιτισμού για παρεμβάσεις στο μνημείο ενώ ο κ. Χαραλάμπους επισήμανε την κακή κατάσταση που βρίσκονται ανάλογοι χώροι μνημειακού χαρακτήρα σε ολόκληρο το νησί.

Αποχετευτικό Εργατικών Κατοικιών

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑΚ για τον αγωγό λυμάτων από τον οικισμό των εργατικών κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη, γεγονός που θα αποτελέσει το βασικό έργο σύνδεσης των χωριών της Μέσης Κέρκυρας με τον βιολογικό του Σκάφωνα.

Λιμάνι Μπενιτσών – ΑΝΙΟΝ – Α. Κουλούρης

Τέλος, έγινε δεκτή η χρηματοδότηση έργων στην χερσαία ζώνη του λιμένα Μπενιτσών, ο Δήμαρχος προανήγγειλε τη συζήτηση στο σώμα του πορίσματος των ορκωτών λογιστών για την ΑΝΙΟΝ ενώ ανακοινώθηκε η επιστροφή στη δημοτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλου Αρσένη Κουλούρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος