Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τον Κήρυκα Χανίων: Άνθρακες ο θησαυρός – ΣΥΡΙΖΑ: Ένοχη σιωπή (video)

Ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ άνοιξε. Αφορμή αυτή τη φορά δάνειο της εφημερίδας ”Κηρυκας Χανίων” που δεν αποπληρώθηκε, μέτοχος στη συγκεκριμμένη εφημερίδα έιναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε οξείς τόνους και με σκληρές εκφράσεις απάντησε στην ανακοινωση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης αφού κάνει λόγο για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σπιλώσει το όνομα το δικό του και της οικογενείας του, έχοντας προφανείς επικοινωνιακές σκοπιμότητες, μιλάει για θράσος βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που προσπαθούν να τον ταυτίσουν με ανοίκειες πρακτικές, όπως λέει.

Ο κ.Μητσοτάκης σημειώνει ότι α)το δάνειο περίπου 300.000 Ευρώ που η «ΚΗΡΥΞ ΑΕ» έλαβε από την Τράπεζα Πειραιώς είχε αφενός πλήρεις εμπράγματες εγγυήσεις και αφετέρου όχι μόνο ένα, ως είθισται, αλλά δύο εγγυητές
Β) Ολόκληρη η διαδικασία του δανεισμού της «ΚΗΡΥΞ ΑΕ» έγινε υπό το φως της ημέρας και υπό το φως της ημέρας συνεχίζει καθώς συμπεριλαμβάνεται στους ισολογισμούς
Γ) Η οικογένειά μου και εγώ καμία σχέση δεν είχαμε με την εκδοτική προσπάθεια «ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ» ΑΕ η οποία είχε αναλάβει την αποπληρωμή του δανείου.

Άνθρακες ο θησαυρός λοιπόν. Γι αυτό, ας στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε περιπτώσεις που πραγματικά έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον. Και να αναλάβουν και οι τράπεζες την ευθύνη των περιπτώσεων αυτών ως οφείλουν, καταλήγει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ
Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του “Κήρυκα Χανίων”, μιλώντας για «ένοχη σιωπή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του «σχετικά με τις εξηγήσεις του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων» και την ένοχη σιωπή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη», το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Με όλο τον σεβασμό απέναντι στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στον νυν πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, φέρεται ως μέτοχος της εταιρίας «Κήρυξ ΑΕ»”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Εξεταστική της Βουλής, το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ» και πως «δέκα χρόνια μετά, μόλις τον Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ».

«Ως προς αυτό», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ουδεμία διάψευση, ούτε από την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ούτε, φυσικά, από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που εδώ και 24 ώρες σιωπούν».

Πηγή: ΕΡΤ1-ΑΠΕ
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής, Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος