Κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια

Φαγητό αρκετά ιδιαίτερο, απλό όμως στην εκτέλεσή του και πολύ αρωματικό. Θα μπορούσε να είναι το πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι σας. Συνοδεύεται τέλεια από ένα λευκό κρασί. Κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια από τον chef Κωνσταντίνο Κωβαίο.

Υλικά 

  • 200 γραμμ. κριθαράκι
  • 10 γαρίδες Νο 2 καθαρισμένες
  • 500 ml ζωμός λαχανικών ζεστός
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4-5 ίνες από κρόκο Κοζάνης
  • Λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 2-3 λεπτά. Τις αφαιρούμε και προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ελαφρώς για άλλα 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι και λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Λίγο πριν τελειώσει αυτή η διαδικασία προσθέτουμε και πάλι τις γαρίδες.
  5. Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος