Κρήτη: Αγωνία για τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας – Τον υπουργό εργασίας συναντούν οι ξενοδοχοϋπαλληλοι (audio)

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας θα πραγματοποιήσει αύριο αντιπροσωπεία της της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό προκειμένου να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των εκρηκτικών προβλημάτων που προκύπτουν από την κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού στον τομέα του τουρισμό, Thomas Cook.

Κρήτη: Αγωνία για τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας – Τον υπουργό εργασίας συναντούν οι ξενοδοχοϋπαλληλοι (audio)

Περισσότεροι από 2000 – 2500 εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης, σταματούν πρόωρα την εργασία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται, τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης.

Παράλληλα, οι επιπτώσεις της χρεοκοπίας επεκτείνονται και στον τομέα του επισιτισμού, αφού τουριστικά εστιατόρια, καφέ και συναφείς επιχειρήσεις, θα βρεθούν χωρίς δουλειά.

Αντιπροσωπείες των εργαζομένων, των ξενοδόχων αλλά και ο εκπρόσωπος της εταιρείας παραβρέθηκαν χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναζητώντας λύσεις στο αδιέξοδο.

Η πολιτεία αλλά και οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν ενήμεροι από τον Ιούλιο για την επικείμενη χρεωκοπία, τόνισε ο κ. Κοκολάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις τραγικές επιπτώσεις που αναπόφευκτα προκύπτουν από τη μονοπωλιακού χαρακτήρα ανάθεση της τουριστικής κίνησης.
Να υπενθυμίσουμε ότι από τους δύο κολοσσούς στον συγκεκριμένο κλάδο, με την πτώχευση της Thomas Cook, μοναδικός «παίκτης» στην Κρήτη, μένει η γερμανική TUI.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κοκολάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου – Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος