Κρήτη: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι

Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Χανίων συνεχίζουν με δίωρες διακοπές από την εργασία τους, σε αναμονή επίλυσης των πολλών προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο τους.

Οι δίωρες διακοπές σαν μορφή διαμαρτυρίας είναι μια πανελλήνια δράση και για τα Χανιά εξαγγέλονται εκ νέου από 9 έως 13 Μαρτίου 2020 και από ώρες 09:00 έως 11:00, χωρίς την παράταση του ωραρίου των Γραμματέων έδρας μετά τις 15:00

Κατά τη διάρκεια των δίωρων διακοπών οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν εξυπηρετούν κοινό και δικηγόρους, δεν ανεβαίνουν στην έδρα και εργάζονται στο γραφείο τους.

Στην σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται:

Σαν κλάδος εργαζομένων κατανοούμε την «άσχημη» για τη Χώρα χρονική συγκυρία (Εθνικά σύνορα-εμφάνιση κορωνοϊού), δεδομένου, ότι αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, πλην όμως εξαναγκαζόμαστε να παραμείνουμε σε εγρήγορση εν αναμονή των απαντήσεων και των ενεργειών του Υπουργείου μας μετά τη συνάντηση με το δευτεροβάθμιο όργανο μας (Ο.Δ.Υ.Ε.) στις 4/3/2020.

Ζητάμε εκ νέου την ανοχή και κατανόηση των συμπολιτών μας για τυχόν ταλαιπωρία που θα υποστούν, αλλά αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη τυχόν καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση τους που οφείλεται στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε πανελλαδική κλίμακα, και ευχαριστούμε για την συμπαράσταση τους τόσο τους συμπολίτες μας όσο και τους Δικηγόρους Χανίων και Ρεθύμνης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1) Επιτάχυνση διαδικασιών πρόσληψης και ολοκλήρωσης διορισμών των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που βρίσκονται εν εξελίξει από το 2017
2) Επαναφορά και επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών
3) Προώθηση ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια
4) Πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος