Μ. Γιαννακάκης: Αλλάζουν όψη τα Ταμπακαριά (audio)

Διατηρητέα κήρυξε 17 κτίρια στα Ταμπακαριά, το υπουργείο Περιβάλλοντος.  Σύμφωνα με την απόφαση, διατηρητέα χαρακτηρίζονται τα εξωτερικά κελύφη των αρχικών κτιρίων καθώς και οι εναρμονιζόμενες με αυτά μεταγενέστερες προσθήκες. Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, απαγορεύονται κραυγαλέες προσθήκες, τέντες, φωτεινές επιγραφές κλπ .

Μ. Γιαννακάκης: Αλλάζουν όψη τα Ταμπακαριά (audio)

Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης της περιοχής, με λειτουργία πρότυπων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων ήπιας έντασης, ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Γιαννακάκης, ο οποίος τόνισε ότι ήδη υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον με αρχή τη λειτουργία νέας μονάδα 46 κλινών από την εταιρεία Μαντωνανάκης Ι.Κ.Ε. ή επί της οδού Βιβιλάκη 19-25. Οι παρεμβάσεις στην ευαίσθητη περιοχή θα είναι εξαιρετικά προσεκτικές, για να μη αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της, τόνισε ο κ. Γιαννακάκης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τοπίου και στη δυνατότητα ανάδειξης μερικών από τις μηχανές που χρησιμοποιούσαν πριν από 30 και πλέον χρόνια οι βυρσοδέψες των Χανίων, ως μνημεία βιοτεχνικής δράσης.

 Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γιαννακάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ο  Δήμος Χανίων έχει ήδη  γνωμοδοτήσει θετικά για την υλοποίηση έργου αποκατάστασης του χερσαίου χώρου που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο, ενώ η σκοπιμότητα κατασκευής και μετέπειτα χρήσης είναι σαφής και αποδεκτή καθώς αποτελεί ένα έργο αποκατάστασης και ευπρεπισμού με σκοπό την ασφάλεια των χρηστών του χώρου και την αισθητική αναβάθμιση και εναρμόνιση του με το νέο ξενοδοχείο που δημιουργείται.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος