Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με απάκι και κρέμα γραβιέρας

Συνταγή για ένα πρωτότυπο και εύκολο ορεκτικό, μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με απάκι και κρέμα γραβιέρας, μας δίνει ο σεφ Κωνσταντίνος Κωβαίος για το εορταστικό τραπέζι.

 Υλικά

  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 200 γρ. χοιρινό απάκι
  • 120 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 120 ml γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • λίγη πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με απάκι και κρέμα γραβιέρας

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρώντας το κοτσάνι και τη φλούδα τους και τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι.
  • Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι και παράλληλα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και τα βρέχουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και το στρώνουμε μέσα στα μανιτάρια.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ετοιμάζουμε την κρέμα ζεσταίνοντας το βούτυρο μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 2-3΄. Προσθέτουμε το γάλα και το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα ανακατεύοντας ζωηρά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια με την κρέμα, προσθέτουμε λίγη πάπρικα και ψήνουμε στους 180 για 15΄.
  • Σερβίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας και κρέμα βαλσαμικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος