Μύδια αχνιστά με μουστάρδα, θυμάρι και λαχανικά

Η περίοδος της Σαρακοστής είναι η περίοδος όπου τα όστρακα και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους σε πολλές συνταγές και παραλλαγές! Η συνταγή για μύδια αχνιστά με μουστάρδα, θυμάρι και λαχανικά, που μας προτείνει ο σεφ Κώστας Κωβαίος, είναι ιδανική για την Καθαρή Δευτέρα αλλά και γενικά για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι μικρό λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 ml ζωμό λαχανικών (αν χρειαστεί)
  • 1 λεμόνι και 1 μοσχολέμονο (χυμό και ξύσμα)
  • 5-6 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • πιπέρι και αλάτι κατά προτίμηση

Μύδια αχνιστά με μουστάρδα, θυμάρι και λαχανικά

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια και τα σουρώνουμε σε ένα τρυπητό.
  • Σε μια ανοικτή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4’ μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε και τα μύδια, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν και να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα αποσύρουμε.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, αν χρειαστεί ζωμός προσθέτουμε λίγο, γιατί θα πρέπει στο τέλος να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3’ και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα.
  • Αρωματίζουμε με το φρέσκο θυμάρι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε στο πιάτο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αν θέλουμε έξτρα χυμό λεμονιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος