Μυζηθροκεφτέδες σε σαλάτα σπανάκι και ρόκα με λαδόξιδο πιπεριάς

Η φρέσκια μυζήθρα είναι συγκλονιστική: χαρίζει απίστευτη νοστιμιά στους κεφτέδες που αποτελούν το τέλειο ορεκτικό. Ο sous chef στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Λάζαρος Κολαξής, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μυζηθροκεφτέδες σε σαλάτα σπανάκι και ρόκα με λαδόξιδο πιπεριάς.

Υλικά 

  • Σπανάκι baby
  • Άγρια ρόκα
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 4 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
  • Αλάτι

Για τους κεφτέδες 

  • 250 γραμμάρια νωπή μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 125 γραμμάριο φέτα
  • 2-3 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές του γλυκού ξερός δυόσμος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για το λαδόξιδο 

  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Πολτοποιημένη κόκκινη πιπεριά
  • Αλάτι

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά και τα μαρινάρουμε με το λαδόξιδο

Εκτέλεση 

  1. Ζυμώνουμε στο χέρι τα υλικά για τους μυζηθροκεφτέδες και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  2. Πλάθουμε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  3. Αν διαλύονται, προσθέτουμε 1 αυγό ακόμη. Αυτό εξαρτάται από την σκληρότητα της φέτας και το πόσο υγρή είναι η μυζήθρα.
  4. Σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα περιχύνοντας τα με λίγο λαδόξιδο.

* Ο Λάζαρος Κολαξής είναι sous chef στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει εργαστεί ως μάγειρας στα ξενοδοχεία «Ναυσικά» του «Αστέρα Βουλιαγμένης», στο «Saint George Lycabetus» και στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Έχει λάβει μέρος σε δύο πανελλαδικούς διαγωνισμούς μαγειρικής του chef club, με αντίστοιχα μετάλλια (ένα αργυρό και ένα χάλκινο).

Μυζηθροκεφτέδες σε σαλάτα σπανάκι και ρόκα με λαδόξιδο πιπεριάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος