Ντ. Μπακογιάννη: Αξιοποίηση των παλιών φυλακών – Παραχώρηση του Ιταλικού στρατώνα στο Δήμο Χανίων

Το πάγιο αίτημα μεταφοράς των παλιών φυλακών της οδού Γιαμπουδάκη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να αξιοποιηθούν κτιριακά προς όφελος των δικαστηρίων, της φύλαξης αρχείων κοκ., συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος και η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων.

Ντ. Μπακογιάννη: Αξιοποίηση των παλιών φυλακών – Παραχώρηση του Ιταλικού στρατώνα στο Δήμο Χανίων

Όπως αναφέρθηκε έχουν δεσμευτεί χρήματα από το ταμείο του υπουργείου δικαιοσύνης για να προχωρήσουν οι απαραίτητες συντηρήσεις και παρεμβάσεις στο κτίριο. Αυτό βέβαια που έχει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης σύντομα, κάτι που θα γίνει μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Επιπλέον, στον υφυπουργό ετέθη από την κα Μπακογιάννη και το θέμα της παραχώρησης στον δήμο Χανίων του χώρου των πρώην ιταλικών στρατώνων προκειμένου από τις στάχτες να δημιουργηθεί ένα νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Μόλις γίνει η παραχώρηση θα αναζητηθούν οι απαραίτητες πιστώσεις μέσω της περιφέρειας Κρήτης καθώς όπως είπε η κα Μπακογιάννη οι πιστώσεις για τις οποίες έκανε λόγο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν υπάρχουν.

Iκανοποίηση Τ. Βάμβουκα για την παραχώρηση του κτιρίου των Ιταλικών Στρατώνων στον Δ. Χανίων

Την ικανοποίησή του για τη δήλωση της Βουλευτή Χανίων, Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με την παραχώρηση του κτιρίου των Ιταλικών Στρατώνων στο Δήμο, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας.
«Η κα. Μπακογιάννη είναι συνεπής στη δέσμευση, που διατύπωσε την επομένη της πυρκαγιάς, όταν είχε δημόσια δηλώσει ότι υιοθετούσε την πρότασή μου για τη δημιουργία εκεί του νέου Δημαρχείου Χανίων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
Το εν λόγω αίτημα το είχα υποβάλλει για πρώτη φορά στις 10/8/2016 προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Η πρότασή μου αυτή έχει γίνει επίσης ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό μας Συμβούλιο με την υπ΄ αριθμ. 524/2018 Απόφασή του και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τη νέα δημοτική αρχή.
Θα συμφωνήσω με την κα. Μπακογιάννη ότι το υπάρχον κτίριο είναι ακατάλληλο από άποψης λειτουργικότητας, μεγέθους και αισθητικής. Στα Χανιά αρμόζει ένα κτίριο αντίστοιχο της ιστορίας και των αναγκών του Δήμου μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος