Ντάισελμπλουμ και πηγές της ευρωζώνης: “Ξεπερασμένη” η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Επικριτικός εμφανίζεται ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ απέναντι στην έκθεση του ΔΝΤ που βρήκε το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο, χαρακτηρίζοντας ξεπερασμένες τις εκτιμήσεις της λόγω υπεραπόδοσης της οικονομίας σύμφωνα με το Reuters.

O ίδιος δήλωσε έκπληκτος από την σκληρότητα των προτάσεων της έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα που τα πάει καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν στο μέτωπο της ανάπτυξης αν και συμφωνεί με το ΔΝΤ ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Οσον αφορά το ελληνικό χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι υπήρξε ήδη κάποια ελάφρυνση και αν υπάρξει ανάγκη θα γίνουν περισσότερα στο μέτρο που η Ελλάδα παραμείνει σε εποικοδομητικό δρόμο.

Ομως, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει ονομαστικό “κούρεμα” του χρέους αλλά θα βελτιωθούν οι όροι αποπληρωμής.

Παράγοντες της ευρωζώνης επίσης κατέστησαν σήμερα περισσότερο παρά ποτέ σαφές ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το θέμα της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι της ευρωζώνης, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες και δεν λαμβάνουν υπόψη τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Οι ίδιοι κύκλοι, ωστόσο, δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάποιες κινήσεις καλής θέλησης όσον αφορά το ελληνικό χρέος, υπό τον απαράβατο όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Τέλος, πηγές της ευρωζώνης βεβαιώνουν ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με την ελληνική πλευρά ούτως ώστε να μπορέσουν να φτάσουν, το ταχύτερο δυνατό, σε μία λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετική είδηση: Δύο τάσεις στο ΔΝΤ – Αθήνα: Όχι στις παράλογες απαιτήσεις – Οι αντιδράσεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος