O “Άμλετ” στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου

O “Άμλετ”σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, παρουσιάζεται στο ιστορικό Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, στην Πλάκα. Το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε μια φιλόδοξη παραγωγή με σπουδαίους πρωταγωνιστές, θα ανοίξει τον κλειστό εδώ και οκτώ χρόνια θεατρικό χώρο.

Το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, μία από τις σημαντικότερες σκηνές της χώρας, σφράγισε τη θεατρική ιστορία του τόπου από τη μεταπολίτευση και για 36 συναπτά έτη.  Ιδρύθηκε το 1975 και ανέστειλε τη λειτουργία του το 2011. Στην οδό Αδριανού 111 στην Πλάκα στεγάστηκε από το 1985 ως το 2011 και αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για το θεατρόφιλο κοινό.

O “Άμλετ” στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου

Φέτος, οκτώ χρόνια μετά το κλείσιμό του, η Κατερίνα Ευαγγελάτου με τους συνεργάτες της κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επαναλειτουργία  της ιστορικής σκηνής, μόνο για την παραγωγή του “Άμλετ” και μόνο για μία σεζόν. 

Η παράσταση θα αποτελέσει μία site-specific πρόταση, 28 χρόνια μετά την παράσταση του “Άμλετ” σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, ενώ θα διατηρηθεί η φυσική φθορά του χώρου ο οποίος παραμένει κλειστός εδώ και 8 χρόνια.

Το 2020 είναι επετειακό έτος για το “Αμφι-Θέατρο”, αφού συμπληρώνονται 45 χρόνια από την ίδρυσή του.

Παίζουν:

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Άμλετ), Νίκος Ψαρράς (Κλαύδιος), Άννα Μάσχα (Γερτρούδη), Δημήτρης Παπανικολάου (Πολώνιος), Αμαλία Νίνου (Οφηλία), Γιώργος Ζυγούρης, Μιχάλης Μιχαλακίδης κ.ά.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος