Οχτώ μονάδες μπροστά το Κίνημα του Μακρόν

Άνετο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου εξασφαλίζει το κίνημα La Republique en Marche του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση OpinionWay/Orpi.

Με το 28% της πρόθεσης ψήφου (+1% σε σχέση με την δημοσκόπηση της 18ης Μαΐου), το κίνημα του προέδρου της Γαλλίας προηγείται κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες του κόμματος Les Republicains, που παραμένει στο 20% και του Εθνικού Μετώπου που εξασφαλίζει το 19% της πρόθεσης ψήφου.

Οι υποψήφιοι της Ανυπότακτης Γαλλίας βρίσκονται στο 15% (+1%), ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα μαζί με τους συμμάχους του συγκεντρώνει το 10% της πρόθεσης ψήφους. Το 2% πηγαίνει σε υποψήφιους του Κομμουνιστικού Κόμματος και ακόμη 2% σε σχηματισμούς της δεξιάς, 1% σε υποψήφιους της άκρας αριστεράς και 3% σε «άλλον υποψήφιο».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κίνημα θα καταλάμβανε 310-330 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση από τις 535 εκλογικές περιφέρειες της μητροπολιτικής Γαλλίας.

Η απόλυτη πλειοψηφία είναι 289 έδρες επί 577, συνολικά, εκλογικών περιφερειών.

Η δεξιά θα καταλάμβανε 140 έως 160 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 25 έως 30, όπως και η Ανυπότακτη Γαλλία μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Το Εθνικό Μέτωπο θα έστελνε 10 έως 15 βουλευτές στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος