Οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αντάλλαξαν χειραψία στη Γενεύη

Στη Γενεύη, κεκλεισμένων των θυρών, διεξάγονται εδώ και τουλάχιστον τρεις ώρες οι ρωσοαμερικανικές συνομιλίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Στα δημοσιευμένα πρακτικά της έναρξης της συνάντησης, αποτυπώνεται οι εκπρόσωποι της Μόσχας και της Ουάσιγκτον να μπαίνουν στην αίθουσα και κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον, σε δύο ξεχωριστά τραπέζια. Στη συνέχεια, οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών , ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, και η πρώτη αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουέντι Σέρμαν, περπάτησαν προς τις σημαίες των χωρών τους για μια φωτογραφία πρωτοκόλλου.

Οι διπλωμάτες προτίμησαν να διατηρούν κοινωνική απόσταση, έτσι Ριαμπκόφ και Σέρμαν  απέφυγαν την χειραψία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή χαιρετισμού που έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε αντίθεση με προηγούμενες συναντήσεις στη Γενεύη, όπου για παράδειγμα, άγγιξαν χαριτολογώντας τους αγκώνες τους ως χαιρετισμό για τις φωτογραφίες πρωτοκόλλου.

Την παραμονή των συνομιλιών, σε συνέντευξη του στο TASS, ο Ριαμποκόφ ανέφερε πως αναμένει να ακούσει από την αμερικανική πλευρά μια ξεκάθαρη θέση για τις ρωσικές προτάσεις και ταυτόχρονα να εξηγήσει τη λογική των προσεγγίσεών της χώρας του. Ωστόσο, εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για την ετοιμότητα των ΗΠΑ για έναν τέτοιο διάλογο.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος